Blesk z nás dělá teroristy, vzteká se Kubek

01.02.2011 19:20

Předseda ČLK Milan Kubek v úterním Interview na ČT24 vysvětloval, proč lékaři trvají na rozsáhlých zárukách svých požadavků.

Blesk z nás dělá teroristy, vzteká se Kubek

Kubek a jeho kolegové se obávají, že dvě miliardy korun, které lékaři s ministerstvem zdravotnictví vyjednali na své platy, se opět rozpustí v neprůhledných kšeftech v celém resortu.

SLEDUJEME téma Exodus lékařů

„Čím více se zaplatí na platech lékařů, tím méně zbyde na nejrůznější parazity, kteří si ze zdravotnictví udělali v minulých 20 letech dojnou krávu," vysvětlil šéf ČLK své obavy. Dodal, že tito lidé mají silný vliv na média, konkrétně ukázal prstem na bulvární deník Blesk, který prý z lékařů „dělá teroristy".

Dále:
Lékařští odboráři trvají na své dohodě. Je prý smířlivá

Záruka zákonem

Lékaři nyní požadují do 30. června letošního roku vznik zákona, který by zakotvoval reformu zdravotnictví. Peníze ušetřené touto změnou by pak příští rok měly jít na platy všech zdravotníků.

Nicméně i ve vlastních řadách se podle Kubka najdou lidé, kteří dohodu sabotují. Zmínil předsedkyni České asociace sester Danu Juráskovou.

Jurásková dohodu sabotuje

„Ta dáma dělá všechno proto, aby ta dohoda nebyla," pustil se do někdejší ministryně zdravotnictví a nynější šéfky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Jurásková totiž již dříve deklarovala, že finance, které ministerstvo pošle do resortu navíc, hodlá použít na platy veškerého personálu, případně na investice do oprav a vybavení.

To ale právě podle Kubka potvrzuje obavy lékařů, kteří nechtějí, aby výsledkem jejich protestu „bylo rozházení peněz do neprůhledných investic".

K věci:

I odborářka souhlasí s Hegerem. Engel je pod tlakem, omlouvá ho 

Před exodem si lékaři dopřáli valčík na rozloučenou. Za dva miliony 

Lékaři nejsou pokrývači, snad vědí, co je to dát výpověď, říká specialistka 

Foto:  Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…