VV provádějí inventuru svých příznivců. Kvůli volbě předsedy strany

04.02.2011 16:53

Kvůli plánované volbě předsedy strany, k níž má dojít na přelomu jara a léta, Věci veřejné přikročily ke kontrole svých příznivců. Právě ti mohou hlasování o novém šéfovi strany ovlivnit.

VV provádějí inventuru svých příznivců. Kvůli volbě předsedy strany


Vzhledem k tomu, že se blíží doba, kdy Věci veřejné čeká přímá volba předsedy, začala strana aktualizovat databázi svých příznivců. Právě ti totiž prostřednictvím internetu nového šéfa strany vyberou. 

"S ohledem na důležitost roku 2011, ve kterém se uskuteční přímá volba předsedy strany Věcí veřejných a volba lídrů do krajských voleb pro rok 2012, je nutná inventarizace aktivních véčkařů," píší VV od středy lidem, kteří se dříve zaregistrovali mezi její příznivce. Informaci přinesl server iDNES.cz.

Podle Pavla Dobeše, který má ve Věcech veřejných na starosti personální záležitosti, je véčkařů zhruba 19 tisíc.

Inventarizace bude důkladná

E-mail budou Věci veřejné rozesílat ještě příští týden, poté začnou příznivce kontaktovat telefonicky. "Počítáme s tím, že aktualizace databáze bude trvat celý únor a část března," nastínil Dobeš pro server iDNES.cz.

Véčka mají přitom systém aktualizace databází velmi promyšlený: po emailové výzvě a telefonátech bude totiž následovat kontrola, zda všichni členové či příznivci mohou hlasovat v referendech a anketách.

Kontrola má být hotová do jara

Inventarizaci véčkařů chce přitom strana stihnout do konce dubna. O volbě předsedy budou Věci veřejné rozhodovat přitom až na volební konferenci členů strany. Ta se zřejmě bude konat 27. června.

 Strana Věci veřejné se po květnových parlamentních volbách dostala do parlamentu a poté i vlády vůbec poprvé.

 Prezentuje se jako strana přímé demokracie, její příznivci tak prostřednictvím hlasování na stranických internetových stránkách mohou ovlivňovat i kroky, které VV činí v rámci politických vyjednávání.

Více čtěte:

Johna u Jílkové sledovalo téměř tři čtvrtě milionu diváků

Jílková versus John. Hvězdy Novy si to dnes rozdají v ČT 

Sledujeme kauzu ABL

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…