Bulvár pátrá po Bémovi. Dovolenkuje v Antarktidě?

10.02.2011 8:48

Bývalý pražský primátor a poslanec Pavel Bém zřejmě opět šplhá na nějaký ten zasněžený vrcholek hory. Spekuluje o tom deník Blesk. Prý bude v Poslanecké sněmovně chybět až dva měsíce.

Bulvár pátrá po Bémovi. Dovolenkuje v Antarktidě?

„Proslýchá se, že Bém odjel na dvouměsíční dovolenou na Antarktidu. Kde v této chvíli je, nejsou schopni říci ani jeho straničtí kolegové, ani jeho asistentka," napsal Blesk. Deník také připomíná, že Bém odjel v době, kdy se provalilo desetimiliardové navýšení ceny tunelového komplexu Blanka.  

Ostatně, že Bém, který je nyní poslancem za ODS, chybí tento týden ve sněmovně, potvrzují i omluvy, které přečetl na úvod úterní a středeční schůze dolní komory místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek.

„Omluvy jsou k dnešku takovéto. Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová je u Ústavního soudu, omlouvá se do 17 hodin. Omlouvají se také Pavel Bém, Zdeněk Boháč....," řekl Zaorálek v úterý. „Přečtu omluvy poslanců z jednání. Omlouvá se poslanec Jan Bauer, Pavel Bém, Zdeněk Boháč...,," zněly pak omluvy na středu.

„Pavel Bém odjel lézt na hory. Vrátí se asi za dva měsíce," uvedl k tomu zdroj Blesku.

Bém o navýšení ceny Blanky věděl

Podle prvního náměstka primátora Karla Březiny ale právě Bém za navýšení cen na Blance věděl a to přesto, že vinu nyní svaluje na současné vedení magistrátu. „Pan exprimátor Bém se na zastupitelstvu opakovaně vyjadřoval tak, že nebude navýšen rozpočet stavby," řekl Březina. Nyní prý jeho vysvětlení na zastupitelstvu chybí.

Více k tunelu Blanka čtěte ZDE

Blesk podotýká, že Bém nebere telefony a nikdo neví, na jak dlouho vlastně ve sněmovně nebude. „Z jednání ve sněmovně je omluven, na jak dlouho, to nevím," nevěděl to ani předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

„Nehodlám se dohadovat s bývalým primátorem přes média, zvlášť v době, kdy je na svých zahraničních výletech," řekl pak deníku Karel Březina.

Když byla Praha v krizi, Bém byl fuč

Blesk připomíná, že Bém často chyběl, když ho Praha nutně potřebovala. „Podobný výlet si udělal loni v lednu, kdy Prahu trápila sněhová kalamita. Zatímco Praha bojovala se sněhem, její primátor zdolával nejvyšší horu  Antarktidy Mount Vinson. Na nákladné dovolené byl i i v roce 2008. rok předtím dokonce absolvoval výstup na nejvyšší horu světa Mount Everest," uzavírá Blesk.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…