Sněmovna: Kluby si rozdělí stejnou sumu jako loni

10.02.2011 13:58

Na doporučení sněmovního organizačního výboru dnes dolní komora schválila beze změn rozpočet pro jednotlivé poslanecké kluby. Těm ale přibude povinnost vést účetní záznamy o využití peněz. Předseda klubu musí také určit někoho, kdo bude za hospodaření zodpovědný.

Sněmovna: Kluby si rozdělí stejnou sumu jako loni

Poslanecké kluby budou letos z rozpočtu sněmovny dostávat na svůj provoz stejnou částku jako loni. Každý klub dostane pevnou částku 24 500 korun měsíčně a k tomu 3550 korun na každého člena klubu. Z těchto peněz hradí kluby činnost svou a svých zaměstnanců.   

Nejvyšší obnos si rozdělí nejpočetnější klub ČSSD s 56 poslanci, dostane 223 300 korun měsíčně. ODS s 54 poslanci bude mít nárok na 212 650 korun, poslanecký klub TOP 09 a Starostové za 41 členů nárok na 170 050 korun každý měsíc. Na 26 komunistů připadne 116 800 korun měsíčně, klub Věcí veřejných o 24 poslancích bude mít 109 700 korun.

Klub si ale bude muset hradit ze svých peněz pronájmy prostor k jednání mimo sněmovnu. Naopak z příspěvku budou moci platit zahraniční cesty svých členů, či pohoštění při pracovním jednání poslaneckých klubů nebo třeba odborná stanoviska a expertizy. 

Čtěte také:

    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…