Obrana prodává majetek, nejdřív nemovitosti, pak zbraně. Nemá peníze

11.02.2011 7:46

Aby resort obrany naplnil vyprazdňující se kasu, rozhodl se rozprodávat nemovitosti. Po chatách a ozdravovnách postupně přijdou na řadu i byty.

Obrana prodává majetek, nejdřív nemovitosti, pak zbraně. Nemá peníze

O ministerstvu obrany se v posledních týdnech hovořilo zejména v souvislosti s kauzou kolem jeho šéfa Alexandra Vondry (ODS).

Sledujeme kauzu Vondra

Nyní se ale zprávy o resortu objevují i v jiné konotaci. Resort obrany totiž rozprodává svůj majetek. A to hlavně nemovitosti.

Obrana vlastnila perly. Teď o ně přijde

Příspěvková společnost resortu s názvem Volareza dosud platila za vlastníka nejkrásnější horské chaty, lázeňské hotely a rekreační ozdravovny v republice. Úbytek peněz z rozpočtu obrany nutí ale organizaci se těchto perel zbavit.

V březnu by se měla podle deníku Právo v aukci objevit vojenská ozdravovna hotelového typu Hůrka, která leží na břehu největší české přehrady Lipno. Podle informací deníku by se cena mohla pohybovat v desítkách miliónů korun.

Volareza přitom nyní vlastní 13 rekreačních zařízení. Mezi nejvyužívanější patří hotel Bedřichov s bazénem či horská chata Malý Šišák - obojí ve Špindlerově Mlýně. Do portfolia společnosti patří ale dle deníku i tři tříhvězdičkové hotely v Karlových Varech. V budoucnu tak může přijít možná i o ně.

Nikdo z resortu nemá zájem

Podle šéfa odboru pro nepotřebný majetek Josefa Lachmana se ministerstvo rekreačních objektů zbavuje proto, že nejsou dostatečně využívány, i když je Volareza pronajímá i civilistům.

„Současně v důsledku snižování finančních prostředků resortu obrany na jejich opravy, údržbu a provoz, tedy i snižování stavu zaměstnanců, není možné je kapacitně obsáhnout a zajistit alespoň určitý standard při jejich využívání," řekl Právu Lachman.

V Praze je blaze. Ale i draze

Ministerstvo obrany letos chystá ale také velký výprodej nepotřebných domů, bytů i zbraní. Největší akce začala v Praze, kde chce prodat 1600 bytů.

Podle generálního sekretáře ministra obrany Jana Vylity budou prodávat celé bytové domy, ale pouze do rukou nájemníků, kteří si již začali vytvářet bytová družstva.

Více čtěte:

Zakázky ministerstva obrany zadávají lidé z kauzy ProMoPro 

O předražené zakázce pro ProMoPro pochybovali i úředníci 

Topolánek o Vondrovi: Takový to byl najdějný ódéesák

Foto: cnb.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…