Kalousek zítra zveřejní nové informace ke "kauze Vondra"

16.02.2011 14:38

ParlamentníListy.cz se zeptaly ministra financí Miroslava Kalouska z TOP 09, co říká na to, že „Vondrova“ firma ProMoPro vyzvala vládu, aby zveřejnila audity týkající se českého předsednictví EU a že současně podala oznámení na neznámého pachatele, který vynesl informace o pohybech na bankovních účtech.

Kalousek zítra zveřejní nové informace ke "kauze Vondra"

Kalousek redakci prozradil, že bude veřejnost informovat o všech skutečnostech kauzy ProMoPro. „Já si myslím, že to má něco do sebe. Že si skutečně veřejnost zaslouží být informována. Já se vyjádřím zítra na brífinku na ministerstvu financí. Nemyslím tím, že se budu vyjadřovat k vyjádření ProMoPro, to vůbec ne," reagoval ministr financí, aniž by přímo bývalého vicepremiéra pro evropské záležitosti Alexandra Vondru jmenoval.


ParlamentníListy.cz nedávno informovaly, že kauza Vondra pravděpodobně neutichne a že se objeví nové skutečnosti.

Související: Vondra může děkovat Drobilovi. Být první, už by byl pryč


ProMoPro podává trestní oznámení

Firma ProMoPro ve středu oznámila, že podává trestní oznámení na neznámého pachatele a stěžuje si na Úřadu pro ochranu osobních údajů, a to v souvislosti s kauzou údajně předražené zakázky audiovizuální a tlumočnické techniky pro české předsednictví v Radě EU. Na středečním briefinku to oznámil majitel Promopro Jaroslav Veselý.

Související: Firma Promopro se brání nařčením a podává trestní oznámení


Podle něj vše proběhlo v souladu se všemi pravidly a zakázka předražená nebyla. Veselý také vyzval vládu, aby zveřejnila všechny expertízy, které si nechala vypracovat k oprávněnosti fakturace od firmy Promopro.

Posledním krokem ministr financí Kalouska bylo, že odvolal z funkce ředitelku odboru mezinárodněprávního a záležitostí Evropské unie Janu Hendrichovou. Hendrichová byla v době českého předsednictví EU náměstkyní tehdejšího ministra pro evropské záležitosti Alexandra Vondry, který nyní čelí podezření ohledně stamilionové zakázky pro firmu ProMoPro.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…