Vondrův audit je "mediálně citlivý". Koluje ale i po internetu

12.02.2011 12:23

Ač se v případě dokumentu odhalujícím pochybné investice ministerstva obrany objevuje výraz "mediálně citlivé", pronikl už i na internet. Spekuluje se také o tom, že jím šéf resortu Vondra chtěl jenom "zalepit" kauzu ProMoPro.

Vondrův audit je "mediálně citlivý". Koluje ale i po internetu

I přesto, že se v záhlaví auditu, který ohledně hospodaření na ministerstvu obrany provedl jeho šéf Alexandr Vondra (ODS), píše, že se jedná o "mediálně citlivý" dokument, koluje už i na internetu.

Sledujeme kauzu Vondra

Poté, co se k němu dostala Mladá fronta Dnes, která informace o jeho obsahu přinesla jako první, k němu přístup získal i web Jiřího Paroubka (ČSSD) Vaševěc.cz. A ten celý jeho obsah zveřejnil.

Chtěl Vondra "lepit"?

Podle serveru navíc označují odborníci na danou problematiku Vondrův audit za "plytký text, který se opírá o informace, které již byly zveřejněny v médiích, a nepřínáší tedy vůbec nic nového. Média by se podle nich tedy ministra Alexandra Vondry měly ptát, kdo tento audit zpracoval a zda vůbec řádným výběrovým řízením prošel jeho autor..."

Nejdřív ProMoPro, pak audit

O ministerstvu obrany bývá přitom v poslední době slyšet velmi často. Nejprve se o něm hovořilo zejména v souvislosti s kauzou kolem jeho šéfa Alexandra Vondry (ODS) a podivnou zakázkou pro firmu ProMoPro, poté zase kvůli rozprodávání majetku.

V souvislosti s auditem se ale jedná o zjištění, že resort nakupoval předraženou vojenskou techniku, kterou armáda často nepotřebovala ani nechtěla.  Prodávala ji pak třeba i za třistakrát nižší sumu.


Více čtěte:

Audit: Armáda nakupovala zbytečnosti. Prodávala je 300x levněji

Válka proti Vondrovi? Kalousek se jen směje

Podle vnitřních předpisů za zakázky odpovídal Vondra

Pořad ČT o kauze Vondra: Zlaté dítě disentu má problém

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…