V kauze ProMoPro je další podezřelá 70ti milionová transakce

19.02.2011 8:35

V kauze státní zakázky se společností Promopro, kterou měli v době českého předsednictví na starost lidé okolo vicepremiéra Alexandra Vondry, se neustále objevují noví lidé a další nejasnosti.

V kauze ProMoPro je další podezřelá 70ti milionová transakce

V kauze více než půlmiliardové státní zakázky pro společnost ProMoPro, kterou měli v době českého předsednictví EU na starosti lidé bývalého vicepremiéra pro evropské záležitosti a současného ministra obrany Alexandra Vondry neustále přibývají novinky.

Sledujeme Kauzu Vondra

Část peněz je na termínovaných účtech v Rakousku

Jak již Právo informovalo, z částky 525 miliónů korun, které získalo ProMoPro z úřadu vlády za zajištění audiovizuální techniky v době našeho předsednictví, poslala tato firma celkem 378 miliónů korun společnosti NWDC. Ta poté převedla bezmála 135 miliónů korun na účet londýnské společnosti s offshorovou strukturou Deeside Service. Právě tyto peníze ale nakonec skončily na termínových kontech v Rakousku.

Předseda správní rady má práva k zablokovaným rakouským účtům

Finanční analytický útvar ministerstva financí (FAÚ) spolu s rakouskou stranou už účty, na kterých peníze leží, úspěšně zablokoval.

Podle deníku Právo je ale podezřelých okolo celé zakázky čím dál více. Společnost NWDC totiž převedla dalších 70 miliónů korun na konta společnosti Boreno Consulting, a. s. V době realizace podezřelé zakázky na audiovizuální služby pro české předsednictví byl členem představenstva této společnosti Marcel Příkopa, který je rovněž členem dozorčí rady obecně prospěšné společnosti FUTRUE.

Předsedou správní rady této obecně prospěšné společnosti není nikdo jiný než Libor Veverka, tedy osoba mající dispoziční práva k zablokovaným rakouským účtům.

Souviející:

Vondra s Dobešem musí skončit, křičí ČSSD

Známý majitele ProMoPra Veverka: Kalousek ví víc než já

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…