Starostkou Prahy 6 bude místo Chalupy Marie Kousalíková

20.02.2011 20:16

AKTUALIZOVÁNO Podle zdroje ParlamentníchListů.cz dobře obeznámeného s děním v ODS Praha 6 se stane novou starostkou Městské části Praha 6 po Tomáši Chalupovi bývalá náměstkyně primátora Marie Kousalíková.

Starostkou Prahy 6 bude místo Chalupy Marie Kousalíková

Oblastní sněm ODS Praha 6 v neděli večer vybral nástupkyni Tomáše Chalupy. Ten byl starostou šestky nepřetržitě od roku 2002, čtyři roky před tím byl místostarostou. Vloni byl zvolen poslancem, v prosinci znovu místopředsedou pražské ODS a letos v lednu se stal ministrem životního prostředí místo Pavla Drobila.

"Oblastní sněm Prahy 6 doporučil svým zastupitelům i koaličnímu partnerovi, aby do funkce zvolil dlouholetou zastupitelku Marii Kousalíkovou. Jsem přesvědčen, že to je správné rozhodnutí. Marie Kousalíková je člověk, který dokonale zná situaci na Praze 6, nejde se na radnici učit, ale pokračovat v práci, která - věřím - posunula za posledních 12 let Prahu 6 dopředu," uvedl po jednání sněmu pro ParlamentníListy.cz Chalupa.

Tři jména

Zatím se jako o možných kandidátech hovořilo o současném místostarostovi Janu Zárubovi, bývalé náměstkyni primátora Marii Kousalíkové a zastupiteli a lékaři Věroslavu Gebouském.

Starostku musí oficiálně ještě zvolit zastupitelstvo Prahy 6, které se sejde v pátek. Zvolení by mělo být již pouhou formalitou, neboť současná koalice ODS a ČSSD v Praze 6 má v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu 29 hlasů.

Kousalíková byla v letech 2002 - 2006 místostarostkou Prahy 6,  mezi lety 2006 - 2007 radní hlavního města Prahy pro oblast financí. Od roku 2009 do loňských komunálních voleb vykonávala funkci náměstkyně primátora Prahy pro oblast školství. Nyní je v pražském zastupitelstvu předsedkyní výboru pro výchovu a vzdělávání.

Sněm na Praze 6 vybere nového starostu. Místo Chalupy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…