Topolánkovi se daří. Je generálním ředitelem a má státní zakázku

28.02.2011 9:20

Důstojnou trafiku pro expremiéra Mirka Topolánka se najít zřejmě nepovedlo. A tak se o sebe postaral sám. Jak dnes uvedl časopis Týden, ve své bývalé firmě VAE se stal generálním ředitelem. Má na starosti celosvětový byznys, korporátní řízení celého holdingu. V jeho náplni práce, jak firma tvrdí, není jakákoli forma lobbingu.

Topolánkovi se daří. Je generálním ředitelem a má státní zakázku

A tak bývalý předseda ODS prý nyní hodně cestuje do zahraničí, komunikuje s partnery VAE a uzavírá kontrakty.Vedle toho dělá konzultatnta slovenskému impériu CTY Group, radí kazašským politikům a přednáší na vysoké škole. Podle všeho je tedy maximálně vytížen i bez ony pomyslné "trafiky".

"Extrémně ho to baví. Byl v Kazachstánu, v Turecku, teď má letět do Súdánu," popisuje zápal nového generálního ředitele Leo Matlach, jeden z majitelů VAE Controls group a člověk, který má na starosti firemní finance a obchod.

Nejdřív konec v čele vlády, pak občanských demokratů. Teď je na řadě byznys

Mirek Topolánek nejdřív skončil před dvěma roky v čele vlády, vloni i v čele ODS. Je to jen pár týdnů, kdy padla i vidina šéfování Mezinárodní agentury pro energii. Trápit se ale nemusí. Šanci a pomocnou ruku mu podala firma, u jejíhož založení kdysi stál - ostravská VAE Controls. Během několika měsíců se pak z původní pozice konzultanta stal jejím generálním ředitelm. Přesto prý tento svůj nový job před veřejností Mirek Topolánek tajil.

Čtěte také:


A jaký je aktuální Topolánkův plat ve VAE Controls Group? Sám Topolánek na dotazy, které mu redakce časopisu Týden položila, neodpověděl, nicméně pravděpodobně přesahuje i jeho někdejší premiérský příjem, který činil asi 180 tisíc korun hrubého. Firma totiž k jeho platu uvádí, že "odpovídá funkci generálního ředitele firmy s 1,5miliardovým obratem a pěti sty zaměstnanci", který běžně přesahuje 200 tisíc korun.

A okamžitě přichází úspěch ve formě státní zakázky

I když Informační systém o státních a veřejných zakázkách nemá žádný záznam o tom, že by někdy firma VAE v nějaké soutěži o získání státní zakázky zvítězila, po nástupu Mirka Topolánka se štěstěna obrátila. Firma zvítězila a získala zakázku Správy státních hmotných rezerv na modernizaci skladu pohonných hmot v Heřmanově Městci za 124 miliónů korun.

Přesto Týdnu majitel firmy jakoukoli spojitost s Topolánkovým nástupem odmítl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…