Kdo odstavil Bátoru od křesla? Nejen Národní strana, ale prý i tunel

02.03.2011 9:31

Ladislava Bátoru si ministr školství Josef Dobeš původně sice vybral jako svého náměstka, ale podle Lidových novin (LN) je Bátora podezříván ze zpronevěry peněz.

Kdo odstavil Bátoru od křesla? Nejen Národní strana, ale prý i tunel

Bátora se podle LN soudil s Vyšší odbornou školou publicistiky kvůli platnosti výpovědi a finančnímu vyrovnání. Podle Jana Kofroně z pražského arcibiskupství, které školu zřizuje, nakonec kvůli procesní chybě při škola prohrála a musela vyplatit sporné peníze právě Bátorovi.

O co ale jde? Podle LN v roce 2003 vedení školy, k němuž Bátora patřil, údajně prohospodařilo přes půl miliónu korun. Sám Bátora ale dostal od školy k padesátinám 50 tisíc. Jenže jak tehdejší ředitel Petr Brochcín, tak i Bátora dostali později výpověď.

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

„Jsem přesvědčen, že bývalé vedení školu tunelovalo. Jde patrně o hospodářskou kriminalitu," uvedl k této kauze již dříve zástupce ředitele školy Milan Šimáček. Bátora ale tvrdí, škola se s ním řádně nevyrovnala a zažaloval ji.

LN připomínají, že Bátora má pestrou politickou minulost. Kromě extremistické Národní strany - Bátora ale tvrdí, že nikdy nebyl jejím členem - byl v dobách komunismu ještě členem Československé strany socialistické, po roce 1989 pak ODA, Machových Svobodných občanů a nyní Suverenity Jany Bobošíkové.

Proti Bátorovi se nedávno zvedla vlna odporu. Negativně se proti němu vyjádřil i premiér Petr Nečas. Bátora včera Radiožurnálu řekl, že „premiér se podílel na jeho mediálním lynči, když řekl, že nemůže být kvůli své extrémistické minulosti náměstkem ministra školství."

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…