Týden od slyšení uchazečů se Rada ČTK pro ředitele nerozhodla

03.03.2011 16:48

O nástupci stávajícího ředitele veřejnoprávní zpravodajské agentury Milana Stibrala ještě rozhodnuto není. Rada ČTK na svém zasedání vedla rozpravu o koncepcích, které předložilo před týdnem sedm kandidátů na generálního ředitele, ale o vítězi zatím nerozhodla.

Týden od slyšení uchazečů se Rada ČTK pro ředitele nerozhodla

Sedm kandidátů stále zůstává ve hře o post generálního ředitele České tiskové kanceláře. Před týdnem si Rada ČTK vyslechla koncepce všech uchazečů, ale na svém dnešním zasedání zatím nikoho nevybrala. „Vedli jsme rozpravu o informacích ze slyšení uchazečů a o koncepcích dalšího směřování ČTK, které na slyšení předložili," sdělila předsedkyně rady Pavla Valčáková.

„Slyšení sedmi uchazečů je pro nás jen podpůrná záležitost," uvedla nedávno šéfka rady pro ParlamentníListy.cz. Rada ČTK má nyní šest členů, když od srpna 2010 poslanci ještě nezvolili sedmého, a po uplynutí jednoho z mandátů během března bude dokonce jen pětičlenná. Pro zvolení nového šéfa agentury jsou zapotřebí nejméně čtyři hlasy.

Termín pro hlasování si rada zatím nestanovila

Výběrové řízení na místo generálního ředitele ČTK rada vypsala 19. ledna poté, co současný generální ředitel Milan Stibral ohlásil k 9. červnu rezignaci. Přihlásilo se do něj sedm kandidátů: Stanislav Holec, Jiří Holna, Radim Hreha, Michal Jankovec, Jiří Majstr, Dušan Veselý a Petr Žantovský.

Definitivní termín, dokdy by rada chtěla vítězného uchazeče vybrat, ještě není stanoven. Roční obrat agentury ČTK, která má zhruba 320 zaměstnanců, je 320 milionů korun. Zpravodajství prodává 550 klientům doma i v zahraničí. Jsou mezi nimi nejen média, ale i státní instituce a různé hospodářské subjekty.

K věci:

Rada ČTK vybírá ředitele. Neveřejně. Je to tristní, říká Jandák 

Radě ČTK hrozí odvolání. Podle sněmovní komise porušila zákon 

Ředitel ČT Janeček v ohrožení. Nahradit ho může exšéf Novy 

Foto: ctk.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…