Vendeta vůči Parkanové? Tak jsem o tom nepřemýšlel, tvrdí Krejčík

04.03.2011 21:00

Bývalý šéf vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík z postu odešel za nejasných okolností v roce 2007. Kvůli tomu, aby mohl mluvit o pochybném tendru na tatrovky, byl později zbaven mlčenlivosti.

Vendeta vůči Parkanové? Tak jsem o tom nepřemýšlel, tvrdí Krejčík

"Nemám žádnou ambici činit vendetu vůči paní Parkanové. Nikdy jsem necítil, že s ní mám osobní spor, jsem přesvědčen, že není klíčovou postavou celého toho příběhu," uvedl Krejčík v pátečním Hydeparku v České televizi na adresu bývalé ministryně obrany.

Parkanová, odstupte. Sněmovní výbor odhalil "velmi závažné věci"

Právě ta v čele resortu stála v době, kdy vedl vojenské zpravodajství. A také v době, kdy se nakupovaly tatrovky.

Nejsme protikorupční policie, hájil se Krejčík

Krejčík ale v pořadu připomněl, že za podivným a zřejmě uplaceným tendrem na tatrovky zřejmě nestála jediná osoba. "Resort obrany má nastaveny poměrně detailní postupy na to, jak nakupuje jednotlivé věci. Jedním člověkem dosáhnout manipulace nějaké zakázky je velmi obtížné," upozornil v ČT.

Zde se také  ohradil proti tomu, že by korupci měl odhalovat právě jeho úřad. "Vznikl tady dojem, že vojenské zpravodajství je protikorupční policie, to je virtuální svět, který je nepravdivý," vysvětlil v České televizi funkci svého úřadu. Ten má podle něj na nekalé jednání upozorňovat, ne jej vyšetřovat.

Exšéf vojenské rozvědky v ohrožení?

Krejčík v pořadu také odpověděl na alegorický dotaz jednoho z diváků, zda se bojí, když přechází ulici.

"Vždycky se před tím rozhlédnu," odpověděl usměvavý exšéf vojenského zpravodajství. Ten si také pochválil rodinné zázemí. "Kdybych ho neměl, tak se do těch věcí nepouštím," vzkázal domů Krejčík. S úsměvem odpověděl i na dotaz, zda někdy dostal nabídku na úplatek, případně jej přijal. "Nikdo se o to nepokoušel," řekl Krejčík s tím, že pokud by se tak stalo, neobstál by.

Ten svým vystoupením příliš mnoho diváků nepřesvědčil. Jako kladný jej na webu ČT24 ohodnotilo pouze 44 procent diváků.

Bartáka jsme nevyšetřovali, potvrdil Krejčík

Bývalý šéf vojenské rozvědky vypovídal už ve čtvrtek před poslanci branně-bezpečnostního výboru. Sdělil jim, že vojenské zpravodajství v době, kdy působil bývalý ministr obrany Martin Barták jako náměstek právě na tomto resortu, tohoto muže nevyšetřovala

Na základě Krejčíkovy čtvrteční výpovědi ale poslanci vyzvali právě exministryni Parkanovou (dříve KDU-ČSL, nyní TOP 09), aby se vzdala všech svých veřejných funkcí.

SLEDUJEME KAUZY v armádě:

Foto: top09.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…