Parkanová se v ČT topila v rozpacích. Nejsem schopna špinavosti, hájila se

04.03.2011 22:51

V pátečních Událostech, komentářích to vřelo. Exministryně obrany Vlasta Parkanová (TOP 09) se ocitla pod palbou obvinění poslance Václava Klučky. Bránila se jim sice vehementně, věcné argumenty ale nepředložila.

Parkanová se v ČT topila v rozpacích. Nejsem schopna špinavosti, hájila se

Bývalé ministryni obrany a současné poslankyni a místopředsedkyni TOP 09 v posledních dnech zřejmě na čele přibylo hodně vrásek.

Po čtvrteční výpovědi exšéfa vojenského Miroslava Krejčíka ve sněmovně ji totiž poslanci vyzvali ke složení všech veřejných funkcí. Kvůli jejímu údajnému ovlivnění podivného nákupu tatrovek. K tomu došlo v době, kdy vedla resort obrany.

Související: Parkanová, odstupte. Sněmovní výbor odhalil "velice závažné věci"

A právě Parkanová i jeden z poslanců, kteří ji vyzývají k odchodu, tedy Václav Klučka (ČSSD), byli hosty pátečních Událostí, komentářů. V nich si skákali do řeči a hádali se tak, až je moderátor Jakub Železný musel krotit.

Parkanová stála za odposlechy, vinil ji Klučka

Hned v úvodu totiž Klučka vyslovil důvody, proč by Parkanová měla ze svých funkcí odejít. "Pan Krejčík předložil dva písemné dokumenty, které dokládají, že z pozice bývalé ministryně obrany došlo k porušování zákona. Byly to úkolové listy a dokumenty,  v nich byly nařízeny odposlechy," osočil Parkanovou poslanec. Ten na ní kvůli uvedeným pochybením podá dokonce trestní oznámení.

"To je skandální," reagovala v pořadu Parkanová, která tvrdí, že je obviněna neoprávněně. "Nejsem schopna špinavosti," dodala. Poslanec ale nad její obhajobou jen zakroutil hlavou a pustil se do ní znovu. Vyčetl jí například, proč se ona sama čtvrtečního jednání, kde Krejčík vypovídal, nezúčastnila.

Jste nekorektní a kuriózní, reagovala exministryně

"Pane poslanče, vaše vyjádření je hrubě nekorektní," rozdurdila se Parkanová. Ta dodala, že jednání by se mohla zúčastnit jen v případě, že by na něj byla pozvána.

Ministryně obrany také laxně zhodnotila Klučkovu snahu hnát ji v rámci trestního oznámení na policii. "To je kuriózní, pan Klučka měl zřejmě nějaké nadstandardní informace," reagovala na poslancova slova, že má důkazy o tom, že porušovala zákony.

Trn v oku jménem Krejčík?

Proti Parkanové se v pořadu nepřímo vyslovil i novinář Jaroslav Spurný z týdeníku Respekt. Ten uvedl, že podle něho na ministerstvu v době, kdy jej vedla právě Parkanová, působily dvě zájmové skupiny.

Nedivil by se prý ani tomu, že někteří lidé měli zájem na tom, aby Krejčík, který byl posléze zbaven v rámci aféry mlčenlivosti, místo šéfa vojenské rozvědky opustil. K tomu došlo za nejasných okolností.

Více čtěte:

Padlo po jednání sněmovního výboru: Bublan: Odstupte. Parkanová: Odmítám



SLEDUJEME KAUZY v armádě:

 

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…