Nečas má kouzlo i charisma, adoroval premiéra Pospíšil

06.03.2011 17:45

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) v mnoha anketách pátrajících po popularitě politiků figuruje na čelných místech. Kvůli tomu ale nezpychl.

Nečas má kouzlo i charisma, adoroval premiéra Pospíšil

"Nechci to přeceňovat, člověk má naplňovat svůj program a ne koukat na žebříčky. Na druhou stranu člověka potěší, že to, co dělá, má u veřejnosti podporu," uvedl šéf spravedlnosti v nedělním Pressklubu na Frekvenci 1.

V něm došlo také na možnost přímé volby prezidenta. Moderátor Luboš Xaver Veselý totiž projevil svůj plán na tento post kandidovat. "Tak samozřejmě, Xavere, můžete to zkusit," zasmál se Pospíšil.

Bohdalová či Jágr na Hrad? 

Ve spekulacích o možném budoucím prezidentovi šel ale ještě dále. Na dotaz moderátora, zda a případně jak je ošetřená možnost, aby se hlavou státu nestal třeba Jaromír Jágr nebo Jiřina Bohdalová, odpověděl lapidárně. "Nijak," odvětil totiž. Dodal ale, že věří v inteligenci občanů, kteří se podle něho ve volbě hlavy státu nebudou rozhodovat podle popularity jednotlivých osob. 

Pospíšil v pořadu také vyřešil pomyslnou Sophiinu volbu - na dotaz L. X. Veselého, zda mu v roli premiéra byl blíže Mirek Topolánek nebo Petr Nečas, totiž odpověděl jednoznačně.

Nečas není suchar, hájí Pospíšil 

"Z mého pohledu je to Petr Nečas, není to suchar, jak je někdy prezentován, má své kouzlo i charisma," vyslovil na adresu šéfa vlády hned několik poklon. 

V rozhlase došlo ale i na jiné členy vlády, třeba na šéfa obrany Alexandra Vondru (ODS), který se potýká s kauzou kolem firmy ProMoPro. "Porcujeme medvěda, který běhá po lese," zhodnotil průběh kauzy Pospíšil s tím, že je nutné vyčkat vyšetřování, a teprve poté k aféře zaujmout stanovisko. 

Jiří Pospíšil vystudoval právnickou fakultu, poslancem je od roku 2002, ministrem spravedlnosti od roku 2010. Stejnou funkci vykonával v Topolánkově vládě i v letech 2006-2009.

Více čtěte:

Sněmovna už více agrese komunistů neunese, míní Pospíšil 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…