ČSSD míchá kartami. Předsedou možná bude Zaorálek

09.03.2011 15:38

Pokud se příští pátek na stranickém sjezdu nepodaří z hlavních favoritů zvolit nového předsedu ČSSD, má strana v záloze překvapivý plán.

ČSSD míchá kartami. Předsedou možná bude Zaorálek

Podle něho se má vedení sociální demokracie ujmout současný místopředseda Lubomír Zaorálek. Na dosud utajený plán upozornil server Aktuálně.cz

Sám Zaorálek přitom podobné řešení případné patové situace neodmítl, ale ani přímo nepotvrdil.

Sledujeme téma VOLBA PŘEDSEDY ČSSD

"Já v této chvíli mám kandidaturu na prvního místopředsedu a věřím, že řešení vzejde z kandidátů, kteří objížděli kraje a kteří se ucházeli o podporu. Z nich jsme schopni najít na sjezdu řešení. Nevěřím, že bychom byli nuceni hledat další varianty," sdělil vyhýbavě serveru.

Zaorálek, který je také místopředsedou sněmovny, má ve straně podporu vlivné regionální organizace na severní Moravy a jako kompromisního kandidáta na předsedu jej v rozhovoru s Aktuálně.cz uvedli i někteří vlivní členové ČSSD.

Plán Zaorálek projde?

Šance dvou hlavních kandidátů na post šéfa strany, úřadujícího předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky a jihomoravského hejtmana Michala Haška, jsou i týden před sjezdem stále velice vyrovnané. Na "plán Zaorálek" tak v reálu klidně může dojít.

Volbu mezi oběma hlavními rivaly by mohli totiž zkomplikovat dosud nerozhodnutí delegáti, kteří nedají hlas nikomu a nechají ho raději propadnout. Například Zaorálkova domovská organizace v Moravskoslezském kraji zatím jednotná v tom, koho si mezi Sobotkou a Haškem vybere, není.

Čtěte:

Sobotka ani Hašek personální dohodu nepopřeli. Nic však nepotvrdili

Sobotka dělal na demonstraci docházku ČSSD? rozzuřil se Hašek

Sázkaři věří Sobotkovi. 80 procent z nich věští Haškovu prohru

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…