Nactiutrhač Mathé sáhl na úplné dno, kritizuje Ježek

09.03.2011 17:06

Mezi bývalým šéfem České televize a manažerem komunikace jejího druhého programu vznikl spor. Kritická hodnocení na svoje adresy si navíc oba pánové posílají přes média.

Nactiutrhač Mathé sáhl na úplné dno, kritizuje Ježek

Bývalý ředitel České televize Ivo Mathé si v textu, který minulý týden zveřejnily Lidové noviny, servítky ohledně hodnocení situace v této veřejnoprávní instituci, rozhodně nebral.

ČT je v destrukci, míní Mathé

Programy ČT1 a ČT2 podle něho prodělávají přímo destrukci, zásady formování televizního programu ale prý nerespektují ani ostatní kanály.

 A kvůli tomu ztrácí sledovanost. Typickým případem upadajícího kanálu je podle Mathého například zpravodajský kanál ČT24. Kvůli špatně koncipovanému programu prý ztrácí diváky.

Celý text Vlastimila Ježka ZDE

Mathého nařčení posléze zdvihla ze židle exředitele Českého rozhlasu a současného manažera komunikace ČT2 Vlastimila Ježka. Ten redakci ParlamentníchListů vysvětlil, v čem všem jej kritika bývalého šéfa veřejnoprávní televize rozdurdila.

V ČT nejsou budižkničemové, rozčílil se Ježek

"Ivo Mathé sáhl na úplné dno nepravdami zkalených vod, když se pokusil ve čtenářích vyvolat dojem, že vysílací okruhy dnešní České televize řídí nevzdělaní budižkničemové, kteří si nikdy nepřečetli slovníček základních pojmů, natož aby znali jejich význam, zato mají absolutní moc nade vším," zkritizoval velikášská obvinění exšéfa ČT Ježek.

Tomu se  - vzhledem k jeho současnému zaměstnání celkem logicky - nelíbily zejména Mathého ataky na druhý kanál ČT. Bývalému šéfovi podle Ježka prý ohledně kritiky ČT2 "nejde o věcnou diskusi, ale jen o nactiutrhačskou polemiku, která se s argumenty příliš nemusí párat."

Manažer komunikace druhého programu České televize tak naráží na skutečnost, že oba dramaturgové kanálu ČT2 absolvovali divadelní a filmovou vědu na FF UK. Kompetence pro programové vedení stanice tak podle Ježka mají více než dostatečné.

Mathé není ale  jediný, kdo se do kritiky svého bývalého působiště pustil. Podobný postoj vůči současnému vedení TV Nova zastává také exšéf této stanice Vladimír Železný.

K věci:

Ředitel ČT Janeček v ohrožení. Nahradit ho může exšéf Novy 

Na šéfa ČT nestačí ani Rada: Snížení platu zažehnal odměnou 

Televize ruší tendr na vymáhání koncesionářských poplatků 

Fotokoláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…