Oranžová němá barikáda. Jen Škromach přiznal: Paroubek nám neschází

12.03.2011 19:11

Jiří Paroubek se kriticky opřel do sociální demokracie. Současná ČSSD je podle něj tichá a šedivá. Stěžuje si, že neslyší silný opoziční hlas proti ožebračování lidí. A expředseda klade otázku, zda lidé takovou ČSSD vůbec potřebují.

Oranžová němá barikáda. Jen Škromach přiznal: Paroubek nám neschází

Zajímavé je, že na Paroubkova slova nikdo z vedení ČSSD nechce reagovat. Je to tím, že před blížícím se volebním sjezdem 18. - 19. března v Brně si nikdo nechce rozházet ani jednoho z delegátů?

Preference rostou

Vyjádřit se nechtěl ani Michal Hašek, ani Bohuslav Sobotka. Dokonce i David Rath, který má obvykle odpověď na vše, tvrdí, že o tom nechce mluvit.

Jediný, kdo ParlamentnímListům.cz odpověděl na dotaz, je místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. „Chápu, že se Jirkovi zdá, že sociální demokracie bez předsedy Paroubka je málo agresivní. Ale nikdo nemůže popřít, že volební preference rostou a zdá se, že Jiří Paroubek nikomu neschází," sdělil ParlamentnímListům.cz Škromach.

SLEDUJEME téma volba předsedy ČSSD

ČSSD - tichá a šedivá

„Neuplynul ani rok od voleb a vše je tak, jak jsem říkal a před čím jsem varoval. To mě ani nepřekvapuje, ani nemrzí, protože volič si toho musel být před volbami vědom," píše Paroubek v tiskové zprávě nazvané Kde je ČSSD?

„Co mě však mrzí je to, že neslyším silný opoziční hlas ČSSD proti tomuhle ožebračování lidí, lžím a ponižování lidské důstojnosti," pokračuje bývalý předseda a ptá se zda takovou ČSSD lidé vůbec potřebují.

Psali jsme:
Paroubek, tvůrce levicové TOPky? Nesrovnávat, žádá Kalousek

Paroubek do ČSNS 2005?

ParlamentníListy.cz v pátek přinesly informaci, že o Paroubka by měl eminentní zájem jeho blízký spolupracovník Jiří Vyvadil. "Jsem s Jiřím ve spojení dvakrát týdně a on o našem projektu ví, ovšem je to jeho rozhodnutí, a to nemohu předjímat. Nás by rozhodně potěšila jeho podpora i jako nezávislého kandidáta," řekl ParlamentnímListům.cz Vyvadil.

Vyvadil, někdejší tajemník ČSS, se po osmnáctiletém členství v ČSSD vrátil do dnešní podoby své bývalé strany - ČSNS 2005. A právě tam by Paroubek mohl přejít.

Sám Paroubek nechce avé další politické angažmá příliš komentovat. „Jsem členem ČSSD. To, že se mnou chce někdo spolupracovat mě těší. Určitě nejsou sami," uvedl na dotaz ParlamentníchListů.cz Paroubek bez dalšího komentáře.

Oslovení politologové Zdeněk Zbořil a Jiří Pehe uvedli, že by nové angažmá Jiřího Paroubka v ČSNS 2005 nemuselo být vůbec utopií.

Více:
Paroubek zvažuje odchod z ČSSD. Víme kam

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…