Paroubek souhlasí s chotí Petrou: Klaus by měl co nejdřív zmizet z Hradu

24.03.2011 16:52

REVUE Petra Paroubková míní, že by Václav Klaus měl být na Hradě co nejříve vystřídán. A nejlépe rovnou jeho ženou Lívií. Jiří Paroubek s manželkou souhlasí jen napůl. Klaus by měl skončit co nejdříve, ale že by na Hradě měla sedět žena, nevidí reálně.

Paroubek souhlasí s chotí Petrou: Klaus by měl co nejdřív zmizet z Hradu

V současnosti populární spisovatelka Petra Paroubková ráda šokuje. Manželka expředsedy sociální demokracie nejprve ve své knize celkem laskavě vyčinila většině politiků ČSSD, před sjezdem opustila stranu a v nejnovějším vydání týdeníku Instinkt, prohlásila, že si myslí, že výbornou prezidentkou republiky by byla Livia Klausová.

Aby žena nahradila ve funkci svého manžela sice není v evropských demokraciích zcela běžné, ale například v Argentině se to stalo. Cristina Fernandez de Kirchner, současná hlava státu Argentiny, vystřídala svého muže Néstora Kirchnera.

"Byla bych dokonce pro to, aby svého manžela vystřídala ve funkci velmi rychle, protože pan prezident Klaus říká někdy věci, které by říkat neměl. Ona mi je velmi sympatická. Myslím, že má i sympatie národa. Je to vzdělaná kultivovaná dáma. A prezidentská funkce je u náš spíš protokolární," sdělila v rozhovoru Paroubková, jejíž názor podporuje i manžel, ale jen do určité míry.

Psali jsme:
Paroubková napomíná Haška: Prohrál a teď se chová nedospěle
Paroubek zkritizoval novináře. Paroubková jim děkuje za reklamu
Paroubková končí v ČSSD, nakladatel se raduje: Bude nová kniha


Nejsme Argentina

V sociální demokracii se její názor s velkým ohlasem nesetkal. První místopředseda Michal Hašek, který je častým terčem narážek a kritiky Paroubkové, se však příliš vyjadřovat nechtěl. "Paní Livie Klausové si natolik vážím, že ji nebudu komentovat skrze výroky Petry Paroubkové," sdělil ParlamentnímListům.cz Hašek.

Paroubkové rozhovor vůbec nechtěli komentovat mnozí, jindy sdílní představitelé strany. "Přeci jenom nejsme v Argentině, aby prezidenta střídala jeho žena," řekl poslanec ČSSD ParlamentnímListům.cz Jan Hamáček.

Paroubek souhlasí jen částečně

Nejřečnější byl nakonec expředseda strany Jiří Paroubek. "Po pravdě jsem to ještě nečetl, ale pokud vím, tak Petra řekla, že Klaus by měl být rychle vystřídán. S touto částí souhlasím. S tím, že by jej měla nahradit jeho žena, se už tak plně neztotožňuji. Osobně si myslím, že volba prezidenta bude spíš o stranických kandidátech," míní expremiér a poslanec ČSSD.

Zda by se mohl stát prezidentem brněnský primátor Roman Onderka, kterého by si prý na Hradě dokázal představit Hašek, Paroubka pobavilo. "Michal každému nasliboval nějakou funkci. Ale aby to splnil, tak by musela i jenom vláda mít alespoň padesát křesel," prohlásil pro ParlamentníListy.cz Paroubek.

Více o volbě předsedy ČSSD
Tady jde o kšefty. Přímá volba prezidenta nejspíš nebude, hlásá Pehe
SLEDUJEME téma Přímá volba prezidenta

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…