ČSSD vypadá jako sud medu. Špiní ho ale dehet, míní komentátor

26.03.2011 7:32

ČSSD si sice na volebním sjezdu minulý víkend vítězoslavně zvolila nové vedení, to jí však prý nezaručí výhradně růžovou budoucnost.

ČSSD vypadá jako sud medu. Špiní ho ale dehet, míní komentátor

Ze stoupajících volebních preferencí sociální demokracie a afér, které zmítají současnou středopravicovou koalicí, by členové ČSSD mohli usoudit, že se stanou příštími "triumfátory."

Podle komentátora deníku Právo Alexandra Mitrofanova, ale situace pro největší levicovou stranu rozhodně není tak růžová, jak se zdá. Proti vítězné budoucnosti sociální demokracie podle něho hrají především dva faktory.

Sledovali jsme téma volba předsedy ČSSD

Prvním jsou prý spekulace, které zní v souvislosti s kauzou kolem šéfa obrany Alexandra Vondry (ODS).

Za Sobotku hraje Bakala?

Ty hovoří o tom, že celá aféra je účelová; na jejím konci prý bude odstřižení ODS a koalice ČSSD-TOP 09-VV. "Ba co víc, už se šíří ,zaručené´zprávy, že Bohuslava Sobotku k tomu tlačí Zdeněk Bakala a kdovíkdo ještě," míní komentátor.

Za druhou vadu na kráse budoucí růžové linie ČSSD ale komentátor považuje atmosféru ve straně samotné. "Jde o absenci silného vůdce," konstatuje Mitrofanov v sobotním Právu s tím, že oba zmíněné aspekty reprezentují "dvě kapky dehtu, které mohou otrávit sociálnědemokratický sud medu."

Silný vůdce zkrátka chybí

Strana sice podle něho má nové vedení i legálního předsedu, ten však není osobou, která by příznivcům ČSSD "skutečně vyhovovala". Třeba tak, jak tomu bylo u Miloše Zemana nebo Jiřího Paroubka. "Dnes nikdo takový ve vedení není," zalitoval závěrem Mitrofanov.

Ten však nechává budoucnost partaje otevřenou. Je prý zvědavý, jak se kolektivní vedení, jak se současné čelo sociální demokracie označuje, osvědčí.

Čtěte také:

Foto: Zbyněk Pecák 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…