Paroubek všem vytřel zrak: Zůstávám v ČSSD

21.03.2011 13:13

Jiří Paroubek byl v sobotu očekáván na sjezdu ČSSD v Brně. Bývalý předseda nakonec nedorazil, ale jeho obrovský vliv ve straně byl znát na každém schodě brněnského sjezdového centra. O Paroubkovi se neustále hovořilo a když vznikla fáma, že má každou chvíli přijet, všechny televizní štáby čekaly před hlavním vchodem.

Paroubek všem vytřel zrak: Zůstávám v ČSSD

Jiří Paroubek nakonec nedorazil. Zřejmě se mu nechtělo na sjezd, kam neobdržel oficiální pozvánku. V poslední sobě se hodně spekuluje o tom, že by opustil řady sociální demokracie. To však expředseda odmítá.

Nevím, kde fáma vznikla

„To rozhodně není na pořadu dne," řekl Paroubek ParlamentnímListům.cz navzdory tomu, že řada Paroubkových protivníků především z řad přívrženců Michala Haška o expředsedově odchodu z partaje mluví či si ho dokonce přeje.

Hovoří se o tom, že nově zvolený předseda strany Bohuslav Sobotka se chce s Paroubkem v příštích týdnech setkat a nabídnout mu blíže nespecifikovanou funkci ve vedení. „Zatím mě nikdo neoslovil. A nejsem si jist, zda bych měl zájem," pronesl Paroubek.

Po sjezdu ČSSD:
Mafiáne, dobytku... Kdo proti komu v nové ČSSD
Do čela ČSSD se dostal Paroubek s lidskou tváří, píše komentátor
Sobotka s Haškem nejsou "buldozér" Paroubek. Musí přitvrdit

Proč nedorazil na sjezd, kde byl nervózně očekáván, vysvětlil Paroubek stručně. „Já nevím, kde ta fáma vznikla. Proč bych tam jezdil? Zřejmě se to zrodilo v hlavě pana Ovčáčka nebo kmotra Housky," rýpl si do redaktora Práva i vlivného muže ústecké ČSSD.

Místopředseda strany Zdeněk Škromach, který není v poslední době s Paroubkem příliš zadobře, prohlásil na sjezdu před očekávaným příjezdem expředsedy: „Zřejmě nás tady chce všechny poblít a pak vystoupit ze strany."

SLEDOVALI jsme téma volba předsedy ČSSD

Nic dobrého pro ČSSD

To, že Sobotka nabízí Paroubkovi spolupráci, rozhodně není podle mnoha politiků ČSSD nic překvapivého. „Musím konstatovat, že mne to nepřekvapuje. O komunikaci B. Sobotky a J. Paroubka se hodně hovořilo i na sjezdu. Po té jak se Paroubek vyjadřoval v poslední době v médiích, tak nečekám z jejich případné spolupráce pro ČSSD nic dobrého," sdělil redakci vlivný brněnský primátor Roman Onderka.

„Já předpokládám, že pan předseda strany seznámí grémium s návrhy na spolupráci s bývalým předsedou. Osobně podporuji zklidnění vztahu a diskuzi," řekl ParlamentnímListům.cz místopředseda ČSSD Michal Hašek.

„Já to vítám. Je to dobré řešení pro ČSSD," nechal se slyšet středočeský hejtman David Rath.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…