Parkanová a Vondra? To nemůžete srovnávat, brání TOPku Kalousek

26.03.2011 9:14

Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) nelze předražené zakázky jeho stranické kolegyně a bývalé ministryně obrany Vlasty Parkanové a současného šéfa resortu Alexandra Vondry (ODS) považovat za rovnocenné.

Parkanová a Vondra? To nemůžete srovnávat, brání TOPku Kalousek

V době, kdy stála v čele resortu obrany Vlasta Parkanová (TOP 09), došlo k zadání řady podivných a předražených zakázek. Tento případ se prý ale rozhodně nedá srovnávat s kauzou kolem zakázky pro firmu ProMoPro, za niž odpovídá současný šéf resortu Alexandr Vondra (ODS).

Myslí si to alespoň pán státní kasy Miroslav Kalousek (TOP 09). Ten také Vondru už ve středu vyzval k rezignaci.  "To je naprosto nesrovnatelné," brání se Kalousek v sobotní Mladé frontě Dnes skutečnosti, že exministryně obrany Parkanová nese politickou odpovědnost za skandálně předražené zakázky typu letounů CASA či transportérů Dingo.

Více o kauze Vondra

"Já na ministerstvu obrany nejsem čtrnáct let a k tomuhle se prostě neumím vyjádřit. Nicméně to, čemu říkáte audit, jsem četl. Ale to slovo audit nesedí, to není audit," odmítá Kalousek audit ministerstva obrany, který dokazuje, že zakázky se za éry Parkované předražovaly o stovky milionů korun.

Zpráva k řečenému auditu ZDE

Podle ministra financí to ale není tak jisté. "Při vší úctě skutečně nevím, zda zakázky Casa a Dingo byly předražené. Já jsem nikdy neviděl konkrétní bankovní převody, zda byly či nebyly vyváděny peníze někam jinam," řekl Kalousek Mladé frontě Dnes.

Vondra by mohl následovat Bartáka

V té se vyjádřil také ke kontroverzní osobě Martina Bartáka, respektive jeho působení na resortu financí. "Pan Barták je na neplacené dovolené. Kdyby pan ministr Vondra odešel na neplacenou dovolenou, chápal bych to jako naprosto seriózní řešení," slevil místopředseda TOP 09 ze svých původních požadavků na Vondrovu rezignaci.

Více čtěte:

  • Sobotka z ODS: Nechte Vondru být. Je to hon na čarodějnice
  • Vondra může děkovat Drobilovi. Být první, už by byl pryč
  • Tato vláda je potřeba, zvolala ODS. Sněmovna bouchla smíchy
  • Kauza Vondra natvrdo: Prohlédněte si trestní oznámení
  • Vondra: Snad bude vyšetřování Promopro nestandardní. Tedy bez ovlivňování
  • To podal Kalousek? Aha, mají o kauze Vondra jasno v ODS
  • Kalousek poslal na Vondru kontrolu. Měl dát firmě zakázku za 766 milionů
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

    svobodná média

    Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

    10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

    Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…