Vondru drží nad vodou Američané, řekl Paroubek

26.03.2011 11:09

Podle expředsedy sociální demokracie Jiřího Paroubka by ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) měl opustit nejen svůj vládní post, ale i celou politiku. V té jej prý nyní drží hlavně jeho "američtí přátelé".

Vondru drží nad vodou Američané, řekl Paroubek

Bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek má ohledně kauzy ProMoPro, která otřásá nejen pozicí ministra obrany Alexandra Vondry (ODS), ale i celou koalicí, jasno.

Nebýt Vondrových přátel z USA, podle Paroubka by politik už ve vládě zřejmě neseděl.  "Myslím, že je jenom otázkou času, kdy pan Vondra skončí, měl by to pochopit, měli by to pochopit i jeho američtí přátelé, o které se stále opírá, měli by mu vysvětlit, že je už neudržitelný," uvedl Paroubek v rozhovoru, který s ním exkluzivně pro ParlamentníListy.cz vedl spolupracovník redakce,  moderátor Frekvence 1 Luboš Xaver Veselý.

Více o KAUZE VONDRA

Exšéf sociálních demokratů odsuzuje nejen Vondrovu odpovědnost za "tunel v řádu desítek či stovek milionů korun" v kauze předražené zakázky pro firmu ProMoPro, ale také zásah vojenské policie v České televizi.

TOPka kvůli Vondrovi z koalice neodejde, slibuje Kalousek

Vondra by se měl zeptat Gatese, radí Paroubek

"Možná by se pan Vondra měl zeptat svých amerických přátel, co by se stalo, kdyby například jeho americký protějšek, pan Gates, poslal vojenskou policii do redakce CNN nebo Washington Post, co by následovalo. Myslím, že ještě týž den by pan ministr byl soukromníkem, " uvedl Paroubek v rozhovoru s L. X. Veselým.

Český šéf obrany si sice prý stále ještě myslí, že může ve vládě přežít, podle exšéfa ČSSD je to ale vyloučeno. "Tohle se skutečně nedá přežít, měl by odejít z české politiky, nejen vlády, ale i z parlamentu, ze své funkce v Senátu," míní rezolutní Paroubek.

Redakce ParlamentníchListů.cz se na názor na Paroubkova nařčení z Vondrova napojení na "americké přátele" zeptala i samotného ministra. Ten však zatím nereagoval.

Kalousek řval na politika ODS, ten vrací: Nech být Vondru

Sobotka z ODS: Nechte Vondru být. Je to hon na čarodějnice

Aféra kolem Alexandra Vondry rozpoutala v poslední době na politickém poli mnohé verbální bitvy. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) Vondru už ve středu vyzval k rezignaci, posléze se k němu přidali i další politici. Naopak ústecká odnož ODS, která se kvůli aféře ProMoPro mimořádně sešla, Vondru podpořila.

Až se Nečas vrátí, čeká ho Vondra

Nejužší vedení ODS bude napjatou situaci kolem Vondry zřejmě konzultovat o víkendu, po sobotním návratu premiéra Petra Nečase ze summitu EU.

O celé kauze budou šéfové klubů politických stran hovořit i v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize. Celý případ bude probírat ale také přímo výkonná rada ODS. Ta se sejde už v pondělí.

Více čtěte:

  • Vondra může děkovat Drobilovi. Být první, už by byl pryč
  • Tato vláda je potřeba, zvolala ODS. Sněmovna bouchla smíchy
  • Kauza Vondra natvrdo: Prohlédněte si trestní oznámení
  • Vondra: Snad bude vyšetřování Promopro nestandardní. Tedy bez ovlivňování
  • To podal Kalousek? Aha, mají o kauze Vondra jasno v ODS
  • Kalousek poslal na Vondru kontrolu. Měl dát firmě zakázku za 766 milionů
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Tomio Okamura byl položen dotaz

    Nemáte krátkou paměť?

    Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

    13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

    Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…