Lessy představí nové vedení policejního prezidia

30.03.2011 9:57

Kromě nových jmen, která na prezidium Petr Lessy dosadil, zavedl i novou funkci. Náměstka pro strategie.

Lessy představí nové vedení policejního prezidia

Policejní prezident Petr Lessy ve středu představí nové vedení policejního prezidia. Ministr vnitra Radek John (VV) Lessyho jmenoval do funkce koncem ledna, od té doby nový policejní šéf provedl řadu změn ve vedení policie.

Lessyho změny: Nová jména i další funkce

Vybral si dva nové náměstky a rozhodl se zřídit místo pro dalšího - čtvrtého. Ten bude mít na starosti přípravu strategií.

Funkci náměstka pro vnější službu, v níž koncem února skončil Ivan Bílek, získal podle Lidových novin minulou středu bývalý policejní prezident a bývalý šéf cizinecké policie Vladislav Husák.

Za Čecha Červíček

Ve stejný den byl podle deníku jmenován náměstkem pro službu kriminální policie a vyšetřování nyní již bývalý šéf pražské policie Martin Červíček. Funkce byla neobsazená od loňského listopadu, kdy rezignoval Viktor Čech, nynější Johnův náměstek.

Ke konci března navíc podle Práva skončí ve funkci náměstek pro ekonomiku Jiří Novák, který by měl působit na policejním prezidiu v oblasti resortního vzdělávání. Horkým kandidátem na jeho místo má být podle listu dosavadní šéf ekonomiky jihomoravského policejního ředitelství Slavomír Bell.

Více čtěte:

Foto: mvcr.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…