TOPce se loni dařilo. Skončila v 37milionovém zisku

30.03.2011 17:29

Nová vládní i parlamentní strana, TOP 09, může jásat. Alespoň co se finančních poměrů týče.

TOPce se loni dařilo. Skončila v 37milionovém zisku

Strana TOP 09 totiž loni skončila v zisku zhruba 36,9 milionu korun. Vykázala příjmy přibližně 180,7 milionu a výdaje 143,8 milionu korun. Uvádí to výroční finanční zpráva, kterou ve středu médiím poskytla stranická mluvčí.

Úspěšní byli i zelení

V zisku skončili i zelení. Další strany zveřejní výsledky loňského hospodaření v nejbližší době. Posledním dnem, kdy je musí doručit do Poslanecké sněmovny, je pátek. 

TOP 09 loni dostala státní příspěvky celkem za 120,5 milionu korun. Z toho byla 87,4 milionu korun dotace za volby a zbytek činil příspěvek na činnost. Na členských příspěvcích strana vybrala skoro 2,3 milionu korun. Na darech a dědictví získala přes 57,5 milionu korun. V kolonce půjčky a úvěry má nulu. 

Na volby strana vydala podle zprávy zhruba 107,2 milionu korun. Její provozní výdaje činily přes 35,6 milionu a asi milion korun představovaly mzdové náklady. 

Bakala na TOPce nešetřil

Největším dárcem TOP 09 byl loni finančník Zdeněk Bakala, který straně před sněmovními volbami věnoval osm milionů. Strana dostala na darech od lidí celkem 38,3 milionu, další půlmilion tvořily nepeněžité dary.

Firmy straně věnovaly asi 14,4 milionu korun, nepeněžité dary byly za dalších 4,4 milionu korun. Mezi nimi je i dar v hodnotě 3,1 milionu od zaniklé Unie svobody - Demokratické unie.

Foto: cnb.cz
  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…