Vedoucí Onderkovy práce dostal vyhazov

31.03.2011 13:17

Vedení diplomové práce brněnského primátora Romana Onderky stálo jeho konzultanta místo. Šéf školy nepopírá, že byl vyhozen právě kvůli vedení Onderkova díla.

Vedoucí Onderkovy práce dostal vyhazov

Kauza podivné bakalářské práce brněnského primátora Romana Onderky má další zajímavý vývoj. Jiří Gajdošík, který byl vedoucím jeho vysokoškolské práce, byl ve středu odvolán z místa prorektora Vysoké školy Karla Engliše. Ta také slíbila revizi prací z posledních dvou let.

Rektor: Gajdošík byl odejit kvůli Onderkovi 

Rektor brněnské vysoké školy Ladislav Zapletal připustil, že rozhodnutí souviselo s případem diplomových prací. "Gajdošík byl odvolán, protože byl vedoucím té práce (práce R. Onderky, pozn.red.)," řekl rektor serveru Aktuálně.cz. Na dotaz, zda tak škola uznává, že práce nebyla v pořádku, odpověděl negativně.

Onderka (ČSSD): Vize Brna 2025 

Závěrečné práce primátora Brna Romana Onderky (ČSSD) a náměstkyně Jany Bohuňovské (ODS) kritizovala na začátku týdne třeba šéfka Akreditační komise ministerstva školství Vladimíra Dvořáková. Podle ní byly tak mizerné, že je zkušební komise neměly vůbec nechat projít.

Politici se hájí: práce jsou v pořádku

Tento názor potvrdil ale i prorektor pro vzdělávací činnost Masarykovy univerzity Antonín Slaný. O zhodnocení diplomových prací je požádala  i Česká televize. Oba politici však odmítají, že by práci neobhájili řádně.

Více:

Onderka: Brno odmítá návrh na změnu rozpočtového určení daní 

Foto: ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…