Gross ovládl americkou společnost. Myslím to upřímně, slibuje

01.04.2011 13:59

O bývalém šéfovi ČSSD nějaký čas nebylo slyšet. Nyní se ale dostává zpět na mediální i veřejnou scénu. Díky tomu, že stanul v čele americké firmy.

Gross ovládl americkou společnost. Myslím to upřímně, slibuje

Bývalý šéf ČSSD a expremiér Stanislav Gross se opět dostal do hledáčku médií. Z USA přišla informace o tom, že v těchto dnech ovládl známou americkou společnost Blue Petroleum & Cash (BP&C), která patří ke světovým ropným gigantům. Informaci přinesl server Prvnízprávy.cz.

Gross dědil


V pátek o tom informoval mluvčí BP & C John Carl Smith. Upřesnil, že Gross rozhodují podíl ve firmě nezískal koupí, ale dědictvím po svém strýci, invalidním důchodci Františku Wíkovi.

"V třicátých letech minulého století odešel z Československa do USA v době hospodářské krize, vzdálený příbuzný pana Wíka, Jaroslav Švehlík. S manželkou se následně usadili v Kalifornii, kde Jaroslav pracoval jako posunovač na dráze, manželka se věnovala chovu domácí drůbeže. Za uspořené prostředky záhy výhodně koupili parcelu, na které při stavbě rodinného domku narazili na vydatné ložisko ropy. Rodina z jeho výnosu zbohatla. Po zakoupení dalších pozemků na ropném nalezišti, založila společnost Blue Petroleum & Cash, která už polovině padesátých let patřila mezi nejvýznamější v USA," vysvětlil Smith.

"Rodinný majetek zdědila dcera manželů Švehlíkových, Nancy Svehlick. Vedena příkladem rodinného přítele Benjamina Greenswooda, který byl starým mládencem, se Nancy nikdy nevdala a nezanechala po sobě dědice. Po její smrti objevili američní právníci pana Wíka, žijícího v Jihlavě na území České republiky, který majetek převzal. Následně jej odkázal panu Grossovi," dodal mluvčí.

Ze strojvůdce multimilionář

"Před několika lety jsme v tisku zaznamenali vyjímečné podnikatelské schopnosti pana Grosse, který se s původně nemajetného strojvůdce stal multimilionářem. Jsme proto přesvědčeni, že pod vedením tohoto ekonomického experta se jmění naší společnosti v krátké době zvýší minimálně trojnásobně. To nám ostatně samotný pan Gross přislíbil," píše se v dokumentu. Gross jej komentoval svým legendárním bonmotem. "Myslím to upřímně," slíbil podle serveru.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …