Dobeš do CERMATu poslal svého člověka. Bude dohlížet na průběh maturit

04.04.2011 14:21

Ministr školství Josef Dobeš (VV) oznámil konečné změny a novinky k nové podobě maturitních zkoušek. Také sdělil jméno ministerského úředníka, od kterého denně bude dostávat informace, jak finišuje maturita. Je jím Martin Krejza.

Dobeš do CERMATu poslal svého člověka. Bude dohlížet na průběh maturit

Od 6. dubna má ministerstvo odborného člověka na CERMATu, a ten bude pravidelně informovat ministra školství Josefa Dobeše o tom, jak příprava na státní maturity probíhá. „Od něj budu denně dostávat reporty, jak finišuje maturita," řekl dnes Dobeš. Martin Krejza, který byl tímto úkolem pověřen, je na ministerstvu školství vrchním ředitelen sekce vzdělávání.

Dobeš k projektu státních maturit také upozornil, že stále probíhá technická kontrola veškerého systému, aby se neopakovaly chyby, které byly v generálce státních maturit. Jde například o opravy skenerů apod.

"Od 6. Do 13. dubna bude probíhat oprava digitalizačních terminálů, denně takto prověříme až  200 škol," řekl k tomu Dobeš.  

Minulý týden proběhlo na školách školení všech ředitelů škol. To skončilo 31. března. Do terénu kvůli tomu resort poslal regionální manažery a zkušební komisaře. "Jsou tam regionální manažeři jako informační prvek," podotkl k tomu Dobeš minulé pondělí.

Státní maturity už před pár dny oficiálně odstartovaly praktickými zkouškami. Pozornost se nyní upírá na to, jak jsou jednotné zkoušky dospělosti zabezpečené. Už dříve ale ministr řekl, že s tím by neměl být problém a že projekt už nemůže nic ohrozit. Vše je podle něj dokonale zabezpečeno.

"Máme záložní varianty, to znamená, kdyby se náhodou stalo, že pronikne na veřejnost verze, máme ihned záložní, kterou použijeme," konstatoval před nedávnem Dobeš.

Už po podzimní generálce maturit se na ně ale začala snášet kritika ze všech stran. Hlavním důvodem byla jejich obtížnost, neboť v říjnu zkouškou neprošlo třicet procent žáků. Tak vysoké číslo se ale podle ministerstva teď opakovat nebude.

Ćtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…