Rozkol v Liberci? Mě se neptejte, vytáčel se v rozhlase primátor

04.04.2011 17:41

Liberecký primátor Jan Korytář (Změna pro Liberec) je ochotný se své funkce vzdát. Proč jej ale k rezignaci strany rozpadnuvší se koalice vyzývají, moc nechápe.

Rozkol v Liberci? Mě se neptejte, vytáčel se v rozhlase primátor

Situace ve vedení Liberce se v posledních dnech výrazně vyhrotila. Příznivci tamějšího primátora Jana Korytáře (Změna pro Liberec) plánují demonstraci proti jeho odvolání. Sesadit se ho snaží bývalí koaliční partneři. Koalice, která stála v čele města teprve podzimních voleb, se totiž rozpadla.

Krom ČSSD všichni mlčí, stěžoval si Korytář

A prekérní situaci, do níž se liberecká radnice dostala, přišel v pondělí do Českého rozhlasu vysvětlovat přímo primátor Jan Korytář. "Zatím mám tu informaci od ČSSD, mrzí mě, že mi to neoznámili koaliční partneři," uvedl na dotaz ohledně koaličního rozkolu ve 20 minutách Radiožurnálu.

Vysvětlení jeho vzniku se ale vykrucoval. "Musíte se zeptat těch, kteří ho způsobili, ke spolupráci a komunikaci jsou potřeba dvě strany," řekl vyhýbavě Korytář na dotaz po původu "totálního rozkolu."

ODS prý tlačí

Na svoji obhajobu tak uvedl podivný fakt. "Nezapomínejte, že jsem primátor Liberce, města známého korupcí." Dodal tak, že za zájmem po jeho odvolání stojí dle jeho názoru zejména ekonomické zájmy. "Ten tlak asi pochází od ODS," dovysvětlil Korytář.

Zopakoval také, že v rámci zachování a plnění programu, se kterým jeho strana šla do voleb, je ochoten se své funkce vzdát.

Liberecká ČSSD chce v nejbližší době svolat mimořádné jednání zastupitelstva. Jediným bodem programu bude přitom právě odvolání primátora Korytáře a dalších dvou radních ze Změny pro Liberec.

Psali jsme:

Libereckým primátorem se stal Jan Korytář

Liberec povede diktátor Korytář, hřímá opoziční ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…