Policejní odboráři předají premiéru Nečasovi petici proti Johnovi

05.04.2011 6:45

Předseda vlády Petr Nečas (ODS) se během úterý setká s policejními odboráři a převezme od nich petici, ve které žádají odchod ministra vnitra a vicepremiéra Radka Johna (VV). Petici odborů bezpečnostních složek za odvolání Johna podepsalo více než 35.000 policistů, hasičů a zaměstnanců hasičského sboru. John ale v pondělí jejich kritiku odmítl.

Policejní odboráři předají premiéru Nečasovi petici proti Johnovi

Odbory ministrovi mimo jiné vytýkají, že nezajistil pro resort dostatečné množství peněz. Nelíbí se jim ani pokles platů, prý je navíc vyšší, než bylo avizováno. Příslušníkům bezpečnostních složek se od ledna snížily platové tarify o deset procent. Odbory ale namítají, že například kvůli škrtání různých příplatků je propad vyšší.

Petice je pro celou vládu, míní John

Organizátorům petice vadí i způsob, jakým se John vyjadřuje o policistech a hasičích. Vedle toho kritizují také propouštění občanských zaměstnanců.

John ale na pondělní tiskové konferenci řekl, že dostal mandát od voličů a vlády, nikoli od odborů. Z petice podle něho navíc vyplývá, že není adresována pouze jemu, ale celé vládě, "protože ta jednotně trvala na razantních úsporách a nezbytných omezeních".

Informovat Nečase o stanovisku odborů

Odboráři chtějí podle předsedy Nezávislého odborového svazu Policie ČR (NOSP) Milana Štěpánka informovat Nečase o důvodech protestní akce a stanovisku odborů. Nečas bude mít jeden měsíc na reakci. Pak se uvidí, co bude dál, uvedl v pondělí Štěpánek. Nátlakovou akci, třeba ve formě hromadných výpovědí, odbory podle něho zatím neplánují.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …