Starosta Bydžova dal k soudu Lišku, Kocába a Stehlíkovou

05.04.2011 12:02

Starosta Nového Bydžov Pavel Louda podal trestní oznámení na bývalé ministry Ondřeje Lišku, Michaela Kocába a Džamilu Stehlíkovou. Ti vedli shromáždění aktivistů, antifašistů a místních Romů, kteří se snažili zabránit březnovému pochodu Dělnické strany sociální spravedlnosti městem.

Starosta Bydžova dal k soudu Lišku, Kocába a Stehlíkovou

Trojice bývalých ministrů se 12. března zúčastnila církevního pochodu, který byl narychlo svolán namísto pochodu romských aktivistů. Liška, Kocáb a Stehlíková se po skončení církevní demonstrace postavili do čela shromáždění místních Romů, aktivistů a antifašistů, kteří se snažili zabránit pochodu DSSS. Policie toto shromáždění vytlačila z trasy pochodu dělnické strany.

Liška a Kocáb jsou rádoby ochránci lidských práv

„Podal jsem trestní oznámení, protože tihle rádoby ochránci lidských práv nedodržují zákony ani dohody. Jen zneužili místní lidi a vystavili je nebezpečí, zatímco sami se stáhli a utekli, když je pak policie rozháněla," řekl Louda serveru Týden.cz. Myslel tím právě Lišku a Kocába.

Aktivista z Litvínova Miroslav Kováč naopak podal trestní oznámení na Loudu. Starosta prý dopustil konání extremistické akce. Kováč podal další trestní oznámení na předsedu DSSS Tomáše Vandase a na Mariána Mišúna z extremistické Lidové strany Naše Slovensko.

Do Nového Bydžova přijelo pět stovek pravicových extremistů a okolo dvou set jejich odpůrců. DSSS demonstrovala proti rostoucí kriminalitě v Novém Bydžově.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …