Bízková definitivně končí. Chalupa přijal její rezignaci

06.04.2011 9:16

Kvůli rozcházejícím se názorům na vedení resortu, které rozdělily šéfa životního prostředí Tomáše Chalupu a jeho náměstkyni Rut Bízkovou druhá jmenovaná na ministerstvu končí.

Bízková definitivně končí. Chalupa přijal její rezignaci

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) přijal v úterý večer rezignaci své náměstkyně a ředitelky sekce ekonomiky a politiky životního prostředí Rut Bízkové (ODS).

Bývalá ministryně z dob úřednické vlády Jana Fischera poté uvedla, že úřad opustí k 7. dubnu, z ministerstva úplně odejde. S ministrem má odlišné názory na správu Státního fondu životního prostředí.

Čas na změnu je tu

"Po více než šesti letech v resortu životního prostředí jsem dospěla k názoru, že nastal čas na změnu," řekla Bízková v tiskové zprávě ministerstva. Chalupovi popřála, aby se mu práce v oboru dařila.

Rozešli se v dobrém

Chalupa v souvislosti s odchodem své náměstkyně uvedl, že Bízková odvedla velký kus práce. "Poznal jsem ji jako člověka, který je pracovitý a který se nebojí, a za to si jí velmi vážím. Věřím, že zůstane činná ve veřejném životě," doplnil.

Bízková uvedla, že se s ministrem opravdu rozešla v dobrém. K rezignaci se rozhodla minulý týden potom, co ředitelka Státního fondu životního prostředí Lenka Bučilová provedla bez jejího vědomí personální změny.

Obraťme se k Evropě

Odcházející náměstkyně si myslí, že ministerstvo by mělo větší pozornost věnovat čerpání peněz z evropského operačního programu Životní prostředí, protože jde o velké sumy.

A také správě fondu, který je ostře sledovaný kvůli údajné korupční kauze odstartované nyní již bývalým ředitelem Liborem Michálkem, který zveřejnil nahrávky upozorňující na možný únik peněz z fondu ve prospěch ODS.

Více čtěte:

 Foto: mzp.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …