Tlustý už ví: Za krizí stojí Kalousek. Ministr: Absurdní blb

12.04.2011 22:27

Bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý je přesvědčen, že krizi, která zasáhla Věci veřejné a v podstatě celou vládní koalici, vyvolal současný ministr financí Miroslav Kalousek. Ten to naprosto odmítá a o Tlustém hovoří velmi stručně a nazývá jej absurdním blbem.

Tlustý už ví: Za krizí stojí Kalousek. Ministr: Absurdní blb

Hodnocení politické situace od kdysi jednoho z nejmocnějších mužů ODS Vlastimila Tlustého, není pro současnou ODS příliš lichotivé. "Vláda zatím přežívá díky podpoře Václava Klause. Od Vánoc je v krizi, v podstatě ve stádiu klinické smrti. Zatím se jí daří udržovat při životě díky napojení na přístroje a umělému kyslíku. Nečas s Tluchořem teď řečeno šachovou terminologií zaútočili na střelce, ale to jim nevyjde," řekl ParlamentnímListům.cz Tlustý.

Sledujeme téma Vládní krize
Sledujeme téma Peníze za mlčení ve VV

Kmotři ODS véčka nepoložili

Podle Tlustého za nitky tahá Miroslav Kalousek. "Věci veřejné nepoložili kmotři ODS ani sociální demokracie. I když ta se bude nejspíš nakonec radovat, protože předčasné volby budou jejím velkým triumfem. Za vším stojí TOP 09. Je to strana, která vznikla v zájmu podnikatelů, abych byl konkrétní, podnikatelů ve zbrojním průmyslu a nemyslím, že by byla lepší než tolik propírané Věci veřejné," tvrdí Tlustý.

Psali jsme:
Panika v ODS: Kalousek zničí Bártu, pak bude pánem všeho

Špiclování v politice nevynalezli

Tlustý byl kritikem Věcí veřejných už od jejich vzniku. Přesto se snaží být objektivní.

"Oni nevynalezli detektivní agentury a jejich používání v politice. To už dělaly jiné strany dávno před tím, něž VV vznikly. Je pravda, že prostřednictvím ABL. Jediná ODS se k tomu neuchylovala až do doby Topolánka. Věci veřejné jsou stranou, která nevznikla pro lidi, ale pro mocenské zájmy některých lidí. A TOP 09 je naprosto to samé, takže si nedělejme iluze. Ta Topka je navíc vedena dost nebezpečným člověkem. Nemluvím o Schwarzenbergovi," vyjádřil se Tlustý.

Ministr financí Miroslav Kalousek odmítl Tlustého obvinění komentovat. "Absurdní blb," bylo jeho jediné vyjádření pro ParlamentníListy.cz.

Foto: tlusty.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peníze fuč, opevnění nikde. Ukrajinci naříkají, že Rusům v postupu nic nebránilo

8:20 Peníze fuč, opevnění nikde. Ukrajinci naříkají, že Rusům v postupu nic nebránilo

Boje na nové severovýchodní frontě mezi Ruskem a Ukrajinou dále pokračují. Bojuje se o město Vovčans…