Bárta nepřišel na zasedání vlády. Poslal tam svého náměstka

13.04.2011 11:37

Odstupující šéf dopravy Vít Bárta (VV) vzal svou demisi vážně i přesto, že ji dosud prezident Václav Klaus nepřijal. Bárta nedorazil ani na středeční jednání vlády.

Bárta nepřišel na zasedání vlády. Poslal tam svého náměstka

Ač rezignace neformálního lídra VV Víta Bárty teprve čeká na podpis prezidenta Václava Klause, Bárta už v čele resortu neúřaduje. Nedorazil tak ani na středeční jednání vlády. Na to místo sebe poslal prvního náměstka Radka Šmerdu. Toho pověřil i vedením resortu.

Vládní krize

Bárta prý už nechce ohrozit pokračování vládních reforem a zároveň nechce být osočován, že ovlivňuje chod ministerstva. Podle informací ParlamentníchListů.cz tak nehodlá dorazit ani na středeční jednání K12, kterou svolal premiér Petr Nečas (ODS).

Škárka, Kočí a kdo dál?

Odstupující šéf dopravy čelí nařčení, že si kupoval loajalitu svých stranických kolegů. Trestní oznámení kvůli tomu podali nyní už bývalí poslanci VV Jaroslav Škárka a Kristýna Kočí. V pátek ministr podal rezignaci s tím, že se bude snažit své jméno očistit.

Bárta se podle zákulisních informací zasedání kabinetu neúčastnil už minulý týden. Je běžné, že ministry na schůzích vlády zastupují jejich náměstci.

Do Strakovy akademie přišli ve středu všichni ostatní ministři, tedy i ministr školství za Věci veřejné Josef Dobeš a jeho stranický šéf ministr vnitra Radek John. Právě jejich odchod z vlády přitom požaduje premiér Petr Nečas (ODS).

Více čtěte:

Premiér Nečas: Prezidentovi navrhnu odchod ministrů dopravy, vnitra a školství
Peake (VV): Požadavek premiéra je pro nás nepřijatelný
Sobotka (ČSSD): Díky skandálům VV by měla vláda znovu požádat o důvěru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…