Nečas k Johnovu informátorovi: Snad to byl jen jeden iniciativní blb

15.04.2011 13:38

Jednání grémia ODS dalo vyjednavačům mandát dále vyjednávat o řešení vládní krize. Rozčeřila jej ale slova Petra Tluchoře, že Radek John zneužívá ministerského postu ke sledování ústavních činitelů.

Nečas k Johnovu informátorovi: Snad to byl jen jeden iniciativní blb

V pátek po poledni řešilo vládní krizi i grémium ODS. Podle premiéra Petra Nečase se shodlo na podpoře postupu občanskodemokratických vyjednavačů.

"Jednoznačný závěr grémia ODS je podpora institucionálního řešení stávající politické krize a pokračování jednání tří koaličních stran s cílem dosáhnot dodatku koaliční smlouvy," řekl Nečas po jednání grémia.

SLEDUJEME témata nahrávka Kočí a vládní krize

Dvakrát do stejné vládn řeky nevstoupíš

Na něm ale připomněl, že dvakrát do stejné řeky vstoupit nelze. "Nelze se tvářit, že se nic nestalo," podotkl vyhýbavě. O tom, která z variant možného budoucího vývoje je nejpravděpodobnější, hovořit ale nechtěl.

V reakci na dotazy novinářů se vyjádřil také k obvinění občanského demokrata Petra Tluchoře, že šéf vnitra Radek John (VV) zneužívá své funkce pro sledování ústavních činitelů.

 John měl totiž podle Nečase znát podrobné informace o jeho schůzkách s bývalou šéfkou poslaneckého klubu VV Kristýnou Kočí. Na jednání K12 prý pak dokonce samotný John připustil, že informace o schůzce získal od policisty.

Nečas: Jsem zaskočen

"Chci věřit tomu, že je to jeden iniciativní blb," uvedl po grémiu Nečas na adresu zmíněného policisty. Dodal, že přímo Johna vyzval, aby ohledně této záležitosti neprodleně kontaktoval šéfa ochranné služby Policie ČR. "Byl jsem tím obviněním zasažen, zaskočen," politoval následně Tluchořových slov.

K těm se v ČT v poledne vyjádřil už sám John. Na svoji obhajobu uvedl, že do emailové schránky ministra mu chodí stovky mailů a že jejich četbu nepovažuje za přečin.

"Mám si snad vypíchnout oči, abych je neviděl?! Nebudu chluchý ani slepý, číst je budu dál," řekl důrazně na adresu mailů John. Právě v jednom z nich přitom měl být informován o schůzkách Petra Tluchoře a Kristýny Kočí ve Sněmovně.

Čtěte také:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…