Praha: Za přístup k prodeji SPZ bychom měli být chváleni, ne pranýřováni

18.04.2011 21:28

Vyjádření ředitele MHMP Martina Trnky k článku Hospodářských novin o přidělování registračních značek.

Praha: Za přístup k prodeji SPZ bychom měli být chváleni, ne pranýřováni

V dnešních Hospodářských novinách byl otištěn článek, který jednoznačně neříká pravdu o přidělování registračních značek na MHMP, přičemž některé skutečnosti neuvádí přesně a některé zamlčuje úplně.

Proto jsem se rozhodl zaslat Vám dopis, který byl původně adresovaný redakci Hospodářských novin, a doufám, že tuto věc vysvětluje krátce a výstižně.

Jen mi dovolte zdůraznit ještě jednou, že je zde kritizován systém, který jde výrazně nad jakékoli požadavky zákona a navíc je kritizován na základě auditu, který již v roce 2009 prověřoval, zda v praxi jeho funkčnost naplňuje všechny požadavky na něj kladené. Potenciální slabá místa byla odstraněna a to již po tomto auditu, tedy před rokem a půl, a s tím šel systém teprve do ostrého provozu.

Jako jedni z mála v celé České republice, ne-li jediní, se s možným rizikem prodeje SPZ snažíme vypořádat systémem elektronické kontroly, a to zcela dobrovolně. Domnívám se, tedy, že pokud se pak po zavedení takového systému, snažíme ještě formou interního auditu, najít jeho potenciální slabá místa a odstranit je, mělo by to být předmětem spíše chvály než pranýřování.

Pro bližší informace je možné se obrátit přímo na ředitele odboru dopravně správních agend MHMP JUDr. Mihalíka. V případě Vašeho zájmu Vám nabízíme i možnost exkurze na některé z pracovišť.

Více informací naleznete v dřívějším dopise ředitele MHMP Martina Trnky, ve kterém 7. dubna 2011 reagoval na dotazy týkající se systému přidělování SPZ, a který nyní zveřejňujeme.

Dálší zprávy z Prahy naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…