Klaus si není jistý, zda jsou změny definitivní. Zatím nejásá

19.04.2011 9:41

Prezident Václav Klaus si není jistý, zda je řešení vládní krize dohodnuté koaličními špičkami definitvní. Ještě si počká.

Klaus si není jistý, zda jsou změny definitivní. Zatím nejásá

Prezident Václav Klaus není přesvědčen, že změny ve vládě jsou definitivní. K personálním změnám ve vládě se proto zatím nechce vyjadřovat. Oznámil to před novináři během návštěvy Libereckého kraje.

Navržená jména nových ministrů slyšel v noci poprvé a není podle něj zřejmé, zda dohodu lídrů ODS, TOP 09 a VV ještě nerozbourají poslanci.

"Není důvod jásat předem, ale jsem rád, že to nějakým způsobem dopadá," řekl Klaus.

Klasnová se brání: Kubice je společný kandidát a Paroubek už nevládne

„Já jako dlouholetý premiér vím, že jednostranným nedomluveným krokem, kterým je odstraněn předseda koaliční strany znamená okamžité rozbití vlády. Já jsem politikům říkal, tak nám nahlas řekněte, že se rozbíjí vláda nebo se zkuste ještě domluvit, že to tak není. Proto odkládám svůj podpis," vysvětloval Klaus ještě v pondělí, proč nechce podepsat například demisi ministra vnitra Radka Johna.

Johna by měl nahradit Jan Kubice, John by měl být vicepremiérem pro boj s korupcí. Alespoň tak do dohodla v noci koalice.

Více: Novým ministrem vnitra bude bývalý elitní policista Jan Kubice

Psali jsme:
Klaus znovu vysvětlil, proč otálel s podpisem demise ministrů
Klaus si povzdechl: U mě jsou jak miliusové a před kamerami přiostří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…