Paroubek udeřil: Půjdu po Vás, Kubice

25.04.2011 7:15

Nový ministr vnitra Jan Kubice je trnem v oku Jiřího Paroubka. Bývalý premiér a lídr ČSSD je přesvědčen, že Kubice ovlivnil volby do sněmovny v roce 2006. V tzv. Kubiceho zprávě, která unikla na veřejnost, bylo také citováno nesmyslné tvrzení, že Paroubek pohlavně zneužíval nezletilou dívku. To byl opravdu hodně osobní útok, takže se Paroubkovi nedá vyčítat, že novému ministru vnitra půjde po krku.

Paroubek udeřil: Půjdu po Vás, Kubice

Paroubek označuje Kubiceho za člověka bez kvalifikace a bez skrupulí. Je přesvědčen, že svým postupem před volbami, ovlivnil jejich výsledek. Kvůli tomu, že se ve zprávě objevilo, že Paroubek měl zneužívat nezletilou, podal expremiér na Kubiceho trestní oznámení. Nic z Kubiceho zprávy se nikdy nepotvrdilo.

Neomezí se jen na Parlament

„Kubice je pro mě naprosto nedůvěryhodný člověk a jeho kroky budu velmi pozorně monitorovat," řekl ParlamentímListům.cz Paroubek. „Chystám se jej zeptat na půdě Parlamentu na několik věcí, ale samozřejmě se neomezím jen na Parlament," slibuje poslanec ČSSD.

K tématu:
Kubice jmenován, po vnitru se šíří strach
Kmenta a ti další: Kubice je férovej chlap
Kubice: Ministerstvo přebírám v nelehké situaci. Radku Johnovi děkuji
Kubice uklidňuje: Změny zatím dělat nebudu
Na vnitru se šíří panika: Kubice bude vyhazovat

Paroubek, který má k dispozici vlastní internetové médium, web Vaševěc.cz se netají, že po Kubiceho aktivitách půjde. „Samozřejmě se zaměříme na činnost Kubiceho soukromé detektivní a bezpečnostní služby SUB.S.A. s.r.o., která poskytuje detektivní služby, ochrany před odposlechem a další aktivity, které se dají zneužít. Nechci ale prozrazovat naši strategii dopředu. Každopádně výsledky budeme publikovat a zároveň poskytovat i ostatním médiím," slíbil Paroubek.

Semena nenávisti

Sám Paroubek uvádí na svém webu čtyři kauzy, které Kubiceho policejní útvar ÚOOZ vytáhl před volbami do sněmovny v roce 2006. „Jedná se o kauzu biolíh, kdy Kubiceho útvarem ÚOOZ bylo obviněno a teatrálně zatčeno sedm lidí, z toho tři členové ČSSD; jak se později ukázalo, tito lidé byli nevinní," uvádí Paroubek.


Kubiceho zpráva k pročtení a ke stažení (formát PDF)


Další kauzou je Kubiceho zpráva. „Zpráva zprefabrikovaná pod taktovkou Kubiceho obsahovala lži, polopravdy a konstrukce; její zveřejnění necelé čtyři dny před volbami do sněmovny bylo gangsterským zásahem do volebního výsledku," dále uvádí poslanec v úryvcích ze své připravované knihy.

„Zatčení Věry Jourové na základě vykonstruovaného obvinění, a to jen proto, že byla na Ministerstvu pro místní rozvoj krátký čas mou náměstkyní; také v jejím případě se zjistilo, že je nevinná," pokračuje Paroubek a připojuje poslední kauzu.

„Případ Budišov, kde skupina sociálních demokratů byla skandálně vláčena a obviněna policií před komunálními volbami v roce 2006 na základě vykonstruovaných obvinění, aniž by se těmto lidem cokoliv prokázalo."

Tejc se s Paroubkem shoduje

Stínový ministr vnitra za ČSSD Jeroným Tejc dává Paroubkovi za pravdu a bude dalším, kdo bude Kubiceho pozorně sledovat.. „Jan Kubice jako policista zasahoval do politiky, a obávám se, že jako politik, bude zasahovat do policie. Jana Kubiceho nelze v žádném případě považovat za nestranného, ale naopak zcela vyhraněného," prohlásil Tejc.

„Tzv. Kubiceho kauza jasně ukázala nejen politické preference tohoto muže, ale především naprostou neprofesionalitu. Připomínám, že celá jeho zpráva, jejíž únik do médií ovlivnil volby v roce 2006, se postupně ukazovala jako nepravdivá a účelová. Výsledky ÚOOZ pod jeho vedením nebyly nijak zázračné a naopak vzbuzovaly velké pochybnosti o profesionalitě a schopnostech vedení útvaru. Případ Budišov a následné neoprávněné věznění Věry Jourové je jen jedním z neopominutelných přehmatů. Člověk zodpovědný za takové chyby nemá morální právo být členem vlády," dává Tejc za pravdu Paroubkovi.

SLEDUJEME téma Jan Kubice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …