Škárka, Huml i Kočí řeknou "ne". Vláda ale zřejmě přežije

25.04.2011 14:30

Straničtí rebelové Věcí veřejných potvrdili, že Nečasovu vládu v úterním hlasování nepodpoří. Ani jejich "ne" ale kabinet zřejmě nepoloží.

Škárka, Huml i Kočí řeknou "ne". Vláda ale zřejmě přežije

Bývalí členové Věcí veřejných Stanislav Huml, Kristýna Kočí a Jaroslav Škárka zvednou při úterním hlasování o důvěře vládě ruku pro návrh opozice.  Exposlanci to sdělili serveru iDNES.cz.

Škárka: Změny jsou komické

"Chtěl bych, aby fungovala reformní vláda, nicméně změny ve složení kabinetu jsou také nedostatečné a spíše komické, proto vládu nemůžu podpořit," uvedl nyní již nezařazený poslanec Jaroslav Škárka.

Téma vládní krize


A Kristýna Kočí s ním souhlasí. "Ačkoliv jsem přesvědčena o nutnosti reforem, není možné vládu podpořit, když v ní zůstávají představitelé strany, která porušuje základní principy právního státu," řekla serveru.

Kočí si servítky nebere 

"Nedokážu si představit, že vicepremiérem pro boj s korupcí by byl člověk, který věděl o korupci ve vlastní straně a nijak to neřešil," zkritizovala šéfa své bývalé domovské strany Radka Johna.

Huml je tajemný

Nejtajemnější je ohledně úterní volby Stanislav Huml. "Budu pro vyslovení nedůvěry. Proč, to řeknu až fóru," řekl vyhýbavě.


Téma nahrávka Kočí

Vyslovení důvěry nebo nedůvěry vládě je jediným bodem úterní schůze Poslanecké sněmovny. Před týdnem o něj požádala ČSSD. Návrh podpořil poslanecký klub a později také jednohlasně předsednictvo strany. ČSSD počítá s tím, že nedůvěru vládě vysloví všech 56 poslanců této strany. Přidají se k nim i komunisté.

Spolu se třemi nezařazenými poslanci může být odpůrců současné vlády až 85. K vyslovení nedůvěry je jich ale potřeba 101.

Více čtěte:

Foto: Hans Štembera

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…