Krupka bude volit znovu. Bez Věcí veřejných

25.04.2011 16:12

Věci veřejné v Krupce na Teplicku bojkotují opakování zdejších komunálních voleb. Nového hlasování se tak vůbec nezúčastní.

Krupka bude volit znovu. Bez Věcí veřejných

Opakované komunální volby v Krupce na Teplicku se budou konat bez účasti kandidátů Věcí veřejných. Všichni nezávislí kandidáti odstupují, a kandidátka č. 9 tak zůstane prázdná. Na Velikonoční pondělí o tom informoval její lídr Pavel Horák. Strana je přesvědčena o tom, že se při opakovaném hlasování se starými kandidátkami nepodaří zajistit demokratický průběh voleb. Obává se také dalšího kupčení s hlasy. 

Nákup hlasů jako důvod nových voleb 

Právě podezření z masového nakupování hlasů voličů bylo důvodem, proč soud nechal volby zopakovat. Podle původních výsledků se VV do zastupitelstva nedostaly. 

"Řada obyvatel již iluze ztratila a ani celková vnitropolitická situace nepřispívá tomu, aby slušný občan cítil potřebu jít k volbám. Vše nasvědčuje tomu, že zájmové skupiny dokážou opět získat dostatek hlasů k ovládnutí vlivných pozic na radnici v Krupce," uvádějí Věci veřejné ve svém prohlášení. VV budou podle Horáka dál upozorňovat na nespravedlnosti ve městě, přímou politickou účast v současné atmosféře v Krupce ale odmítají.

Komunální volby se budou v Krupce opakova už 7. května. Jejich opakování nařídil ústecký krajský soud. Jeho rozhodnutí vyšlo z nálezu Ústavního soudu, podle kterého nelze pojímat volby obchodnětržním způsobem. K Ústavnímu soudu se odvolalo několik kandidátů z různých stran poté, co loni po říjnových volbách soud nařídil opakování voleb jen v několika okrscích, a to jen kvůli nepovolené agitaci. 

VV jako rebelové 

V celé Krupce se proto uskuteční nové hlasování, zastupitele ale budou voliči vybírat ze stejných kandidátek jako loni na podzim. Právě to se  ale VV nelíbí. "Znamená to že všichni ti, kteří se podíleli na manipulaci s výsledky podzimních voleb, se i nadále účastní na původních kandidátkách a hlasovacích lístkách nového hlasování," uzavřel Horák.

K věci:

Vandas pochoduje Krupkou. Narazil na odpor Romů 

V Krupce bude pochodovat DSSS a její oponenti 

Foto: Hans Štembera


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…