Fendrych: Kubice řádí jak savo. Odnáměstkovává…

29.04.2011 18:17

Všichni politici prý stojí s otevřenou pusou a diví se, cože to na ministerstvu vnitra Jan Kubice provádí. „Bývalý policajt moří zděděné náměstky. ODS stojí s otevřenými ústy, v šoku. Pár dní v úřadu - a zbývá jen jeden náměstek, který už brzy zřejmě bude hledat, kde nechal tesař díru,“ píše k tomu v komentáři Týdne Martin Fendrych.

Fendrych: Kubice řádí jak savo. Odnáměstkovává…

Kubice tak podle Fendrycha na vnitru funguje jako savo - plíseň totiž rychle mizí. „Co to Jana Kubiceho popadlo?" táže se v komentáři. Upozorňuje na to, že všechna média mezitím ochotně citují, co řekl hned na začátku: "Masivní čistky nechystám." „Copak odnáměstkování není čistka?" diví se komentátor.

Kubice podle něj asi shledal, že náměstci na vnitru jsou spíš nastrčení panáci než experti, se kterými by mohl počítat.

Náměstek Michal Moroz před Kubicem prchl, ještě než na vnitro nastoupil. Kubice ale nejvíc překvapil odstraněním modrého náměstka pro vnitřní bezpečnost Jaroslava Salivara.

SLEDUJEME téma Jan Kubice

„Muž ODS se musel poroučet. Podle nepsaných pravidel by měla mít ODS, která si Kubice vybrala, na vnitru zastoupení. Jenže ministr asi usoudil, že zastoupení má na MV spíše Ivan Langer, který si Salivara na vnitro sám přivedl. A Kubice, zdá se, nestojí o žádné ´zprávovody´vedoucí z vnitra do partají," komentuje odstranění Salivara Fendrych.

„Odvolání ostatních náměstků chápejme taky jasně: vnitro vede nestraník, nepolitik. Nebude dělat ani pro ODS, ani pro Věci bártové nebo ABL," napsal dále.

Jenže podle jeho mínění je to jasný vzkaz pro slušné kriminalisty, neboť asi teď skutečně nastal čas "padni, komu padni". Pro ODS a ČSSD, ale i VV zase nastal čas, kdy jim vnitro nepatří.

„Jaká bude odplata? Můžeme si být stoprocentně jisti, že už teď se na Kubiceho hledá špína, že se týmy špiclů snaží najít jakýkoli ´tlačák´, páku na toho samorosta, který zjevně nehodlá poslouchat," dodal Fendrych s tím, že pro občana je ale depolitizace vnitra radost a zároveň očekávání, kdo odcházející náměstky vystřídá.

Čtěte také:

Napsali jsme:
Paroubek: John chtěl Kubiceho už na kandidátku. A Bárta je fujtajbl
Kubiceho zpráva pro zaměstnance. Snad se tu zdržím co nejdéle
Případy plukovníka Kubiceho. Mafie, kaluže krve a válka policajtů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…