Škárka a Kočí zazářili v populárním seriálu Ulice

30.04.2011 17:12

REVUE Rebelující exposlanci Věcí veřejných Jaroslav Škárka a Kristýna Kočí svými počiny zaujali dokonce i seriálové tvůrce. Jejich jméno se tak dostalo i do populárního seriálu Ulice, který sleduje v tyto dny v podvečer více než milion sto tisíc diváků.

Škárka a Kočí zazářili v populárním seriálu Ulice


Příjemný podvečerní seriál, který v mnoha domácnostech patří k běžnému koloritu všedních dnů, ve čtvrtek vedle nových epizod ze životů hlavních protagonistů, přinesl překvapivě i něco z aktuálního politického dění. Postava Lumíra Nykla, který hraje v seriálu starostu, byla před rozhovorem s novinářkou varována svým poradcem, aby byl ostražitý. "Vždyť víš, co se teď děje s těmi novináři. Nahrávají tě, i když tvrdí, že ne. Podívej, jak dopadl Škárka. Ta redaktorka si klidně dala nahrávací zařízení do podprsenky," varoval starostu Nykla jeho poradce a připomněl také nahrávku, na kterou "dojela" i Kristýna Kočí.


Lumír Nykl se tak ocitl v situaci, kdy novinářce, se kterou dělal rozhovor, místo odpovědí jen ve strachu a obavách koukal za výstřih, což se samozřejmě neobešlo bez následného trapasu. Každopádně se ukázalo, že novinářka Nykla rozhodně nenahrávala, právě tak, jak mu řekla.

"Obraz, ve kterém reagujeme na kauzu odposlechů, který byl tento čtvrtek 28. dubna odvysílán, se točil jen o šest dnů dříve - 22. dubna. Není to však obvyklé. Díly, které se na obrazovce vždy objeví, bývají pravidelně předtáčeny s dvouměsíčním předstihem," prozradila pro ParlamentníListy.cz mluvčí seriálu Eva Měšťáková.

Důvodem, proč se autoři scénáře seriálu rozhodli tuto záležitost do děje zakomponovat, nebylo prý nic mimořádného. "Je to jednoduché. Diváci velmi pozitivně reagují a oceňují aktuálnost Ulice. A tak vědí, že sváteční dny hrajeme přímo ve sváteční dny, pondělí je vždy v Ulici pondělí. Témata jako Sazka, tragické události v Japonsku a nyní médii prezentovaná kauza odposlechů byla proto jen další výzvou skvělých scénáristů Ulice. Zvažovali jsme dokonce i zapracování tématu královské svatby ve Velké Británii," doplnila dále Měšťáková.

Zdůraznila, že ač je seriál o běžných životních příbězích, ve kterých si každý může najít ten svůj, politické téma není v Ulici žádným nováčkem. "Reakce diváků jsou pro nás důležité a víme, že je zajímají nejen společenská témata, ale samozřejmě i politika, která plní první stránky médií. Aktuální téma odposlechů vnímají diváci jako porušení společenského principu, kdy někdo bez vědomí nahrává druhého," popsala ParlamentnímListům.cz Eva Měšťáková.


Dodala, že i herci vítají adrenalinové výzvy, a tak prý i když dostanou nový scénář dvě hodiny před natáčením, je to i pro ně zpestření a užívají si to. "Baví je hrát něco, co se opírá o uvěřitelnou situaci," shrnuje pro redakci Měšťáková.

Seriál Ulice reaguje na společenská i politická témata častěji. Dlouhou dobu například sledoval příběh oběti stalkingu, který se v naší společnosti rozrůstá. Mluvčí seriálu proto slíbila, že se diváci tedy mohou nechat překvapit, co jim scénáristé přinesou příště.

V jiném seriálu TV NOVA Ordinace v Růžové zahradě si dokonce epizodní roli zahrál v jednom z dílů Miloslav Ludvík (ČSSD) - v té době ředitel Fakultní nemocnice v Motole, nyní nový šéf dozorčí rady Dopravního podniku.


Čtěte také:


FotoKoláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…