Kubice vyhazuje, John zase nabírá

29.04.2011 22:53

Po bývalém náměstkovi ministra vnitra Michalu Morozovi chce nynější vicepremiér pro boj s korupcí Radek John přilákat do svého týmu i Františka Vaveru.

Kubice vyhazuje, John zase nabírá

Vavera rovněž působil na vnitru, Kubice ho ale nyní odvolal. "Pan Vavera je vynikající odborník. Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsme se o tom nebavili. Řekl, že mi bude nápomocen například při přípravě analýz. On má ale i jiné nabídky," vysvětlil pro Aktuálně.cz John, proč má o čerstvě vyhozeného úředníka zájem.

Nicméně celá věc se nelíbí premiérovi a šéfovi ODS Petru Nečasovi. Ten již dříve odmítl jakékoli Morozovo angažmá ve službách vlády. Důvodem je dřívější Morozovo působení v řadách bezpečnostní agentury ABL.

SLEDUJEME téma Jan Kubice

Kromě Moroze a Vavery by v protikorupčním výboru, který na svou letošní práci dostal 21,5 milionu korun, měli být právníci, legislativci nebo zástupci Transparency International.

Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde

Vyhrocená atmosféra

Nový ministr vnitra Jan Kubice již v úterý vyhodil také náměstky Jaroslava Salivara a Jiřího France. "Po vyhodnocení atmosféry na ministerstvu vnitra jsem dospěl k závěru, že současné vedení není schopno vzájemné konstruktivní komunikace," zdůvodnil Kubice, proč Franc a Salivar z vnitra odchází.

Podle tvrzení Aktuálně by vnitro měl opustit i poslední náměstek Viktor Čech, kterého John těsně před odchodem jmenoval policejním ombudsmanem. "Není to pravda. Ještě ani s panem Kubicem nejednal," odmítl však spekulace mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák.

Čtěte také:

Napsali jsme:
Paroubek: John chtěl Kubiceho už na kandidátku. A Bárta je fujtajbl
Kubiceho zpráva pro zaměstnance. Snad se tu zdržím co nejdéle
Případy plukovníka Kubiceho. Mafie, kaluže krve a válka policajtů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …