Kradou všichni. Vláda je znemožněná, míní poslanec Novotný

30.04.2011 14:00

Podle poslance za Věci veřejné Josefa Novotného se vláda premiéra Petra Nečase (ODS) už úplně zdiskreditovala. Přežít by však měla. Ale jen kvůli reformám.

Kradou všichni. Vláda je znemožněná, míní poslanec Novotný

Sněmovní zástupce Věcí veřejných, jinak člen SNK-ED Josef Novotný, si ohledně hodnocení současné vlády rozhodně nebere servítky. Před úterním hlasování o nedůvěře vládě dokonce politiky napříč politickým spektrem obvinil z toho, že kradou.

Téma vládní krize 

Kde vzít padáky?

I přesto, že tvrdí, že se současná koalice zdiskreditovala, je podle něho zapotřebí ji udržet. "Já jsem, možná nesrozumitelně, řekl, že se musíme doznemožnit. Tahle vláda je už skutečně znemožněná a pravice je znemožněná, převaha 118 hlasů tady nikdy nebyla, je to naprosto zdiskreditované. Ale pro budoucnost by tu měly být alespoň nějaké brzdící padáky, reformy, které trošku zastaví ten sešup," uvedl pro server Aktuálně.cz.

Nahrávka Kočí 

Držte hubu

Za svým prohlášením o tom, že politici kradou, si ale stojí. "A to že jsem vystoupil a řekl vlevo i vpravo: držte hubu, to je o tom, že oni kradou, mají prorostlou státní správu svými lidmi. ABL rovná se ČSSD, ABL rovná se ODS, lidovci jsou nalezlí taky všude a teď tu mají své topáky," vysvětlil pro server.  Dodal, že se VV ve vládě drží pouze proto, že věří, že se podaří plánované reformy zrealizovat.

Více čtěte:

Novotný z VV: Nový šéf klubu? Peake nebo Paggio

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…