Politici 90 procent času jen prosedí, myslí si Knížák

01.05.2011 17:58

Generální ředitel Národní galerie Milan Knížák v pořadu Pressklub hovořil o zrušení České televize a polemizoval o politice a novinářích. V České republice prý vládne mediokracie.

Politici 90 procent času jen prosedí, myslí si Knížák

V úvodu pořadu glosoval Knížák současné dění v politice. Nedávnou vládní krizi prý zapříčinila lačná média. Předpokládá, že se vláda nějakou dobu udrží, protože "k moci se dostali lidé, kteří se tam budou chtít udržet".

Jakékoliv fízlování považuje za špatné. Nelíbí se mu ani prohlídky na letišti. „Raději ztratím život než důstojnost," řekl Knížák v pořadu Pressklub.

V létě se bude volit nový ředitel Národní galerie. Podle Knížáka by nový ředitel měl být dobrým manažerem a měl by rozumět umění. Jinak se stane závislým na odbornících.

ČT je jako špatná soukromá televize

Česká televize by se podle Knížáka měla zrušit, protože se chová jako špatná soukromá televize. Má prý mnoho banálních pořadů a nekultivované zpravodajství.
Česká republika potřebuje veřejnoprávní televizi, ale neměla to být taková televize, jakou jí známe dnes.

Politici jsou vyslanci občanů

Knížák do politiky nechce, protože se tam údajně 90 procent času jen prosedí. Hodlá ovšem dál glosovat současné dění. „Je to moje země, moje politika, můj svět," řekl. Dodal, že by politiku měli dělat mladší lidé.

Politika je prý organizací věcí veřejných. Přál by si, aby se lidé o sebe uměli postarat sami. Nejvíce odpovědnosti by měl prý přijmout každý sám. Doplnil, že politici jsou našimi vyslanci.

Nezvolil jsem si žádného redaktora

V České republice prý panuje mediokracie. „Já jsem si žádného redaktora nezvolil. Oni nejsou hlídací psi demokracie, ale honící psi," myslí si Knížák o novinářích.

Připomněl kauzu, když v pořadu Pressklub řekl, že Karel Gott má slabý hlas. Novináři z toho potom prý udělali velkou kauzu. Knížák řekl, že s Frekvencí 1 jinak vychází poměrně dobře.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…