Paroubek prý chce do stínové vlády. ČSSD zřejmě řekne ne

04.05.2011 23:03

Ač má bývalý šéf ČSSD zřejmě zájem o jedno z ekonomických křesel ve stínovém kabinetu této strany, její vedení mu zřejmě nedá prostor.

Paroubek prý chce do stínové vlády. ČSSD zřejmě řekne ne

Sociální demokracie pracuje na vytváření stínové vlády. Na té se chtěl podle informací serveru Týden.cz podílet i bývalý šéf strany Jiří Paroubek. Nakonec v ní ale zřejmě nebude.

"Nikdo se mnou o ničem nehovořil," uvedl pro server. Uvnitř ČSSD přitom nyní debata o složení stínové vlády doslova bují.

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

Debata teprve začíná

"V současné chvíli dochází k vyhodnocení auditu stínové vlády, která by měla být představena do několika málo týdnů médiím a veřejnosti," vysvětlil tiskový mluvčí partaje Martin Ayrer. Stínovým kabinetem se dokonce prý ve středu zabývaly i partajní špičky.

"Nic konkrétního se ale nedohodlo, debata bude pokračovat," řekl on-line deníku Týden.cz zdroj obeznámený s výsledkem jednání.

Ekonomické resorty Paroubka prý lákají

Lidé z okolí bývalého šéfa strany Jiřího Paroubka v souvislosti se stínovým kabinetem mluví o tom, že se již se současným lídrem strany Bohuslavem Sobotkou o možném angažmá ve stínové vládě bavil. Zajímal by jej prý některý z ekonomických resortů.

"Nastínil mu svou představu," uvedl zdroj o jednání Paroubka a Sobotky. Exšéf ČSSD ale svůj zájem na účasti ve stínové vládě zmírnil. "Mým zájmem není kumulovat funkce," sdělil Týdnu.

Právě Sobotka v minulosti několikrát uvedl, že by chtěl Jiřího Paroubka ve straně - byť v nižší funkci - udržet. Nechce totiž prý opakovat situaci z minulosti, kdy byl bývalý předseda po odchodu ze své funkce téměř ignorován.

Více čtěte:

Mafiáne, dobytku... Kdo proti komu v nové ČSSD

Do čela ČSSD se dostal Paroubek s lidskou tváří, píše komentátor

Sobotka s Haškem nejsou "buldozér" Paroubek. Musí přitvrdit

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…