Nemocný Vondra vyfocen na procházce. Grilování se vyhnul

06.05.2011 8:52

Ministr obrany Alexandr Vondra si klidně špacíruje po chodbách nemocnice. A nejen to, deník Blesk ho včera zachytil, jak posedává na lavičce přímo v areálu Ústřední vojenské nemocnice. Že by měl ale poslancům vysvětlit svou roli v kauze předražené zakázky pro firmu ProMoPro, tím se asi nezatěžuje.

Nemocný Vondra vyfocen na procházce. Grilování se vyhnul

V županu a pantoflích - tak takhle ministra obrany zachytili fotografové Blesku při špacíru v nemocničním parku. Za zády měl sice ochranku, tedy příslušníky vojenské policie, tvář zakaboněnou, ale moc nemocně nevypadal.

Podle dostupných informací si Vondra léčí na neurochirurgickém oddělení vojenské nemocnice vyhřezlou ploténku v oblasti krční páteře. Leží prý na nadstandardním  oddělení a nepřetržitě jej hlídá po zuby ozbrojení muži.

Jenže záhadou je, že Vondra ohlásil hospitalizaci právě v okamžiku, kdy sociální demokracie požádala předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou o mimořádnou schůzi, na níž by měl ministr kauzu předražené zakázky pro firmu zajišťující audiovizuální služby konečně nějak uspokojivě vysvětlit. Na podezřelých účtech především v Rakousku totiž v roce 2008 skončilo 240 miliónů korun. Věděl o těchto ulitých penězích Vondra něco, anebo dokonce ví alespoň to, komu účty v Rakousku patří?

SLEDUJEME: Kauza Vondra

To zatím ministr obrany nevysvětlí. Včera poslanci mimořádnou schůzi začali a posléze okamžitě přerušili. Němcová pak řekla, že schůze je tak tímto aktem odložená na červen. Vyléčí se ale do té doby Vondra?

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…