Kauza Vondra ukázala zoufalost hospodaření, přiznal poslanec TOPky

03.02.2011 7:51

I přesto, že se kauza kolem pochybné zakázky pro firmu ProMoPro zatím nijak nevysvětlila, mnozí politici se k ní již vyjadřují poměrně jednoznačně. Poslanec Jan Farský za TOP 09 k nim ale nepatří.

Kauza Vondra ukázala zoufalost hospodaření, přiznal poslanec TOPky

Kauza kolem pochybného zadání zakázky firmě ProMoPro za českého předsednictví EU hýbe českou politickou scénou už téměř týden.

Většina politiků se k ní zatím staví vyhýbavě - nemá prý totiž dostatek informací. V podobném stylu se z jednoznačných vyjádření v pořadu 20 minut Radiožurnálu vykrucoval i poslanec za TOP 09 Jan Farský.

Těžko říci, kroutí se Farský

"Informace k této kauze jsou zprostředkované, těžko říci, zda chybu udělal pan místopředseda tehdejší vlády, tu odpovědnost už dohledávají orgány činné v trestním řízení," uvedl v rozhlase Farský.

Sledujeme kauzu Vondra

Ten se vytáčel i v odpovědi na otázku, zda by bylo záhodno, aby ministr obrany Alexandr Vondra, který šéfoval vládní sekci pro předsednictví, která zakázku firmě ProMoPro "přiklepla", odstoupil.

Rezignace by zřejmě byla na místě

Nejprve se pro nedostatek informací vyjadřovat nechtěl, poté ale povolil. "Pokud by to byla trestní odpovědnost jím přímo řízených zaměstnanců, měl by odstoupit," sdělil na nátlak moderátora Martina Veselovského.

Farský se posléze rozpovídal a zhodnotil celou situaci ohledně financování českého předsednictví EU. "Ta kauza přinesla naprosto zoufalý vhled do hospodaření," prohlásil poslanec s tím, že doufá, že se situace nějak vysvětlí.

Kalousek vs. Vondra

Na celé kauze je přitom zajímavé, že na podivné přidělení zakázky upozornil právě resort financí, jemuž šéfuje Farského stranický kolega Miroslav Kalousek. Ten je dlouhodobě ve sporu právě s šéfem obrany Vondrou.

Jan Farský v současnosti působí v parlamentu coby poslanec TOP 09 za Liberecký kraj. Svou kariéru v politice začal už v roce 2006, kdy v komunálních volbách v roce 2006 vyhrál  s uskupením Volba pro Semily zdejší regionální volby. Jako lídr nejsilnější strany se stal starostou, jímž je doposud.

Více čtěte:

Macek (ODS): Bláboly a vytáčky Alexandra Vondry - odvolat 

Miliony ProMoPra putovaly i do zahraničí. Skončily v Rakousku 

Véčka chtějí vyšetřit "kauzu Vondra" bez úniku médiím 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…