Hokej je mnohem čistší než politika, posteskl si Šlégr

10.05.2011 21:30

Je jednodušší být hokejistou, nebo politikem? Hostem pořadu Hydepark byl bývalý hokejový reprezentant, držitel zlaté olympijské medaile z Nagana a současný poslanec za ČSSD Jiří Šlégr, který popsal také svůj vztah k Jiřímu Paroubkovi (ČSSD).

Hokej je mnohem čistší než politika, posteskl si Šlégr

Hostem pořadu Hyde Park na ČT24 byl bývalý hokejový reprezentant a současný poslanec Jiří Šlégr (ČSSD). Diváci se zajímali především o to, jak hodnotí současný šampionát a vystoupení českého týmu na Slovensku, ale přišla na řadu i politická témata. Šlégr opakovaně prohlašoval, že vstoupil do politiky především proto, aby v politické aréně hájil zájmy českého sportu.

Co je lepší: Hokej nebo politika?

Jeden z diváků se Šlégra (ČSSD) ptal, co je z jeho pohledu lepší, hokej nebo politika? Poslanec se jednoznačně postavil za hokej.

„Politická kariéra není lepší než hokej. Hokejistou jsem chtěl být od malička a měl jsem to štěstí, že jsem vyhrál vše, co se vyhrát dalo. Kdyby mi to zdraví dovolovalo, hrál bych hokej dál, ale na politickou dráhu jsem se dal proto, že jsem chtěl více prosazovat zájmy českého sportu na půdě Poslanecké sněmovny," prohlásil Šlégr (ČSSD).

Psali jsme:
Poslanec Šlégr nejen o Jágrovi: Vláda je podvod na lidi, obrovské zklamání

Následně dodal, že nechce příliš hodnotit stav české politiky, nepřísluší mu, aby kritizoval kolegy i když připustil, že politika není zdaleka tak férová jako hokej. Hokej je prý daleko čistší.

Na daních jsem platitl 52 procent

Jeden z diváků se také ptal, jak vysoké daně Šlégr (ČSSD) platil coby hokejista. Současný poslanec uvedl, že v USA nefunguje rovná daň, jak mnohdy tvrdí česká pravice. Odváděl až dvaapadesát procent z příjmu.

Souvisejíc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…