Nečasův útok před volbou Tluchoř nečekal

11.05.2011 16:50

Vystoupení předsedy ODS Petra Nečase před volbou šéfa poslaneckého klubu překvapilo Petra Tluchoře, který ale přesto premiérovu výzvu, aby funkci neobhajoval, nevyslyšel a ucházel se o ni ve všech třech kolech. V rozhovoru pro iHNed.cz uvádí, že v rozhovoru mezi čtyřma očima takový požadavek nezazněl.

Nečasův útok před volbou Tluchoř nečekal

V úvodu jednání poslaneckého klubu ODS, které mělo na program volbu svého předsedy, vystoupil stranický šéf Petr Nečas. Ostře zkritizoval Petra Tluchoře a vyzval ho, aby už na funkci nekandidoval. „Nečekal jsem to," přiznal v rozhovoru pro iHNed.cz Tluchoř, o jehož politickém pádu se mluvilo od zveřejněných nahrávek poslankyně VV Kristýny Kočí.

Bývalá šéfka klubu poslanců Věcí veřejných na nich přiznala, že se Tluchoř podílel na vnitrostranickém puči proti VV, a její následné obhajobě, že záměrně mystifikovala, uvěřil málokdo. Tluchoř prozradil, že v rozhovoru mezi čtyřma očima si s premiérem řekli něco jiného, než pak zaznělo na jednání klubu.

SLEDUJEME téma nahrávka Kočí

Proti předsedovi kout pikle nikdo nesmí

Tam Nečas prohlásil, že jeho důvěra k dosavadnímu předsedovi poslaneckého klubu ODS je na bodu mrazu a že proti předsedovi strany nikdo nesmí kout pikle. Rozhovor mezi čtyřma očima nechtěl Tluchoř interpretovat. „Nezaznělo, že nemám kandidovat na předsedu klubu," řekl jen k jeho obsahu.

Výzvu nekandidovat Tluchoř nevyslyšel a v prvním kole mu chyběl jediný hlas k tomu, aby svůj post obhájil. Nakonec ale neuspěl v žádném ze tří uskutečněných. „Nepochybně vystoupení předsedy strany ovlivnilo některé poslance," uvědomuje si expředseda, ale nadále odmítá, že by se dopustil nějakých kroků, které by mohly vést ke ztrátě důvěry u spolustraníků.

K věci:

Tluchoře straníci odstřelili, nahradil ho překvapivě Stanjura  

Boj o Tluchoře. Kdo je s kým před rozhodující bitvou 

Pozor. Obludný Tluchoř, zní od poslanců ODS

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …